ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Μαυρωτάς στο Πρώτο: Παγκόσμια υπερδύναμη το ελληνικό πόλο – Σημαντικός στόχος οι Ολυμπιακοί Αγώνες του L.A το 2028 (audio)

Giorgos-Mavrotas

«Παγκόσμια υπερδύναμη το ελληνικό πόλο – Σημαντικός στόχος οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λος Άντζελες (L.A) το 2028» δήλωσε στον «αέρα» του ενημερωτικού ραδιοφώνου του Πρώτου Προγράμματος 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, o Γιώργος Μαυρωτάς, Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, αναφορικά με τη νίκη της Εθνικής πόλο γυναικών της Ελλάδας, η οποία έγραψε ιστορία και θριάμβευσε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σιγκαπούρης, φθάνοντας ξανά στην κορυφή και κατακτώντας το χρυσό αλλά συγχρόνως και τη νίκη της εθνικής πόλο των ανδρών, οι οποίοι κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού, επικρατώντας της Σερβίας με 16-7 στον μικρό τελικό, στη Σιγκαπούρη.

Και συμπλήρωσε «Τα αποτελέσματα λοιπόν, δείχνουν αυτό το πράγμα, ότι είμαστε στο ίδιο επίπεδο με Ισπανία, Ουγγαρία, Ιταλία. Είμαστε παγκόσμια υπερδύναμη, το δείξαμε εκεί πέρα (…). Νομίζω ότι είμαστε στο ίδιο επίπεδο πλέον με τις καλύτερες χώρες του κόσμου, αυτές που βλέπαμε εμείς στις δικές μου τις γενιές, που τις βλέπαμε δηλαδή, πιο ψηλά, τώρα τις έχουμε φτάσει και τις έχουμε ξεπεράσει. Και θεωρώ ότι αυτό δεν αντικατοπτρίζεται μόνο στους άντρες, στα αποτελέσματα των αντρών. Αυτό αντικατοπτρίζεται και στα πολύ καλά αποτελέσματα που έχουμε τις ηλικιακές κατηγορίες, στις μικρότερες εθνικές ομάδες, όπου και εκεί πέρα η Ελλάδα και σε αγόρια και σε κορίτσια είναι στη μάχη των μεταλλίων».

Εθνική πόλο γυναικών της Ελλάδας

Το πιο σημαντικό είναι η προοπτική για τη συνέχεια

Το Λος Άντζελες μπορεί να είναι μακριά αλλά υπάρχουν σκαλοπάτια μέχρι εκεί και έχουμε αρχίσει να τα ανεβαίνουμε

«(…) Η ομάδα λοιπόν, απέδειξε ότι μπορούμε να περιμένουμε πολλά από αυτή και στο μέλλον. Και αυτό νομίζω ότι είναι μεγαλύτερο ακόμα και από το χρυσό μετάλλιο που πήρανε στη Σιγκαπούρη. Δηλαδή, η προοπτική που δημιουργούν, η αισιοδοξία που δημιουργούν στην αρχή ενός ολυμπιακού κύκλου που θα μας πάει μέχρι το Λος Άντζελες το 2028. Είναι μακριά αυτός ο στόχος αλλά έχει σκαλοπάτια και νομίζω ότι τα σκαλοπάτια αυτά έχουμε αρχίσει να τα ανεβαίνουμε και η ομάδα να δείχνει, ας το πούμε τις δυνατότητές της, να αποκτάει αυτοπεποίθηση, να αποκτάει ψυχολογία, ήδη από πολύ νωρίς. Του χρόνου θα έχουμε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Του παραχρόνου θα έχουμε πάλι Παγκόσμιο πρωτάθλημα μέχρι να φθάσουμε το 2028 στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στην Αμερική που θα έχουν και καλή ομάδα όπως έχουμε δει οι Αμερικάνες. Αλλά νομίζω ότι με αυτόν τον στόχο δουλεύοντας η ομάδα από τώρα έτσι προσηλωμένη, θα φέρει και άλλες επιτυχίες στο πέρασμά της μέχρι το 2028 που είναι ο απώτερος στόχος».

Για τα κορίτσια: «Έκαναν μια κυριαρχική, εμφατική εμφάνιση»

Το παραπάνω τόνισε ο κ. Μαυρωτάς επισημαίνοντας παράλληλα το εξής «Σίγουρα ήταν μεγάλη και η χαρά των κοριτσιών αλλά και των συγγενών που περίμεναν εκεί πέρα (…). Σιγά σιγά, με την πάροδο του χρόνου νομίζω ότι θα συνειδητοποιήσουν πόσο μεγάλη επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό και όχι για το ελληνικό πόλο, είναι ένα χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, όταν έρχεται και με τον τρόπο που ήρθε, με μία θα έλεγα κυριαρχική, εμφατική εμφάνιση από τα κορίτσια μας. Εγώ ήμουν αισιόδοξος πριν φύγουν για την Σιγκαπούρη ότι θα κάνουν κάτι καλό αλλά ούτε και τα δικά μου όνειρα δεν έφταναν μέχρι το χρυσό μετάλλιο (…)».

Εθνική πόλο ανδρών της Ελλάδας ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ / EUROKINISSI

Για τους άνδρες: «Πήγαν από την κόλαση στον παράδεισο»

«Είναι σημαντικό το χάλκινο γιατί προκύπτει από νίκη – Είναι σαν το χρυσό – Ενώ το αργυρό προκύπτει από ήττα»

Και πρόσθεσε «Ήταν ένα μετάλλιο που θα έλεγα από την κόλαση στον παράδεισο για τους άνδρες. Και θέλω να εκφράσω τον απεριόριστο θαυμασμό μου και την εκτίμησή μου στα παιδιά που από ένα ας το πούμε ψυχολογικό βάραθρο στο οποίο βρέθηκαν μετά τον ημιτελικό και με τον τρόπο που χάσανε το εισιτήριο στον τελικό, καταφέρανε να ανασυγκροτηθούν, να ανακτήσουν τις δυνάμεις και εκεί έπαιξε ρόλο σίγουρα και η τεχνική ηγεσία του Θοδωρή Βλάχου. Και να κάνουνε μία θα λέγαμε εμφάνιση πρωτοφανή από όσα έχω δει εγώ. Να κερδίζεις τον «κακό σου δαίμονα», γιατί η Σερβία ήταν ο «κακός μας δαίμονας». Μέχρι τώρα με 16 7 με νταμπλ σκορ και παραπάνω σε ένα παιχνίδι όχι αδιάφορο, αλλά σε ένα παιχνίδι για το χάλκινο μετάλλιο που το χάλκινο μετάλλιο σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, η τρίτη θέση νομίζω ότι είναι μετά το χρυσό μετάλλιο, ίσως η δεύτερη καλύτερη θέση, διότι, το αργυρό το παίρνεις με ήττα, το χάλκινο το παίρνεις με νίκη».

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: Νικόλ Παπαδοπούλου

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

Comments are closed.