«Η Δευτέρα Παρουσία έρχεται στις 23 ή 24 Σεπτεμβρίου», λέει ιερέας που είδε τον Χριστό σε όνειρο
Σάλος στο διαδίκτυο με τις δηλώσεις του Νοτιοαφρικανού κληρικού
Χαμός έχει προκληθεί στα social media μετά τις δηλώσεις του Νοτιοαφρικανού ιερέα Joshua Mhlakela, ο οποίος υποστηρίζει πως η Δευτέρα Παρουσία πρόκειται να συμβεί μέσα στις επόμενες ημέρες, συγκεκριμένα στις 23 ή 24 Σεπτεμβρίου. Όπως είπε, ο ίδιος έλαβε τη θεία αποκάλυψη μέσα από όνειρο στο οποίο εμφανίστηκε ο Χριστός.
«Η Δευτέρα Παρουσία έρχεται – είτε είστε έτοιμοι, είτε όχι», ανέφερε μιλώντας στο κανάλι CettwinzTV, σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post.
Οι δηλώσεις του έγιναν viral, με χιλιάδες χρήστες να σχολιάζουν άλλοτε ειρωνικά κι άλλοτε με ανησυχία για το «τέλος του κόσμου».
«Θα σωθώ μαζί με τον σκύλο μου;» – Το ερώτημα που κατέκλυσε το διαδίκτυο
Ένα από τα πιο περίεργα και αστεία «κύματα» συζητήσεων που ακολούθησαν ήταν το ερώτημα αν οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων θα δουν τα ζώα τους να τους συνοδεύουν στη Δευτέρα Παρουσία.
Άλλοι απάντησαν χιουμοριστικά («φυσικά, θα έχετε μαζί πρώτη θέση στον Παράδεισο»), ενώ κάποιοι προσπάθησαν να δώσουν πιο σοβαρές θεολογικές ερμηνείες για το πώς αντιμετωπίζει ο Χριστιανισμός τα ζώα συντροφιάς.
Υπήρξαν επίσης και εκείνοι που προσπάθησαν να καθησυχάσουν, γράφοντας: «Όταν έρθει η Δευτέρα Παρουσία, θα πάρετε μαζί και τις περιουσίες σας. Αν έχετε ζώο, είναι μέρος της περιουσίας σας – άρα θα σωθεί κι αυτό».
Οι προφητείες του «τέλους» δεν είναι κάτι νέο
Αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοιου είδους αποκαλυπτικές θεωρίες εμφανίζονται συχνά σε περιόδους αβεβαιότητας. Από το 2000 με την αλλαγή της χιλιετίας, μέχρι το 2012 με τον «μύθο των Μάγια», παρόμοιες «προφητείες» απασχόλησαν έντονα την επικαιρότητα.
Μάλιστα, δεν έλειψαν και τραγικά περιστατικά από ανθρώπους που πίστεψαν πως έρχεται το τέλος του κόσμου και προχώρησαν σε ακραίες πράξεις, όπως η επίθεση σε βρεφονηπιακό στην Κίνα το 2012.