Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η ΕΟΕ διοργάνωσε τη Διάσκεψη “GAMES” για την Ισότητα των Φύλων

 

H Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή φιλοξένησε την Ενδιάμεση Διάσκεψη για το έργο GAMES με θέμα “Οι Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές προάγουν την ισότιμη ηγεσία στον αθλητισμό”.

Με τη συμμετοχή 8 Ολυμπιακών Επιτροπών (Βέλγιο, Τσεχία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Λετονία, Βόρεια Μακεδονία και Τουρκία) καθώς και διακεκριμένων εμπειρογνωμόνων στον τομέα της ισότητας των φύλων, μεταξύ των οποίων η Aντιπρόεδρος της Βρετανικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, Annamarie Phelps, έλαβε χώρα στην έδρα της ΕΟΕ η Ενδιάμεση Διάσκεψη για το έργο GAMES που διοργάνωσε η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της ΕΟΕ με Πρόεδρο την Βασιλική Μιλλούση.

Στη Διάσκεψη παραβρέθηκαν, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, o Πρόεδρος της Επιτροπής Μάρκετινγκ της ΕΟΕ Νίκος Ιατρού, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Ζυγούρη, η Ολυμπιονίκης Ειρήνη Αϊνδιλή, η Α’ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών Αννα Στρούμπου και άλλες προσωπικότητες από τον αθλητικό χώρο.

Το έργο GAMES χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει κύριο σκοπό τη προώθηση της ακεραιότητας και τη χρηστή διακυβέρνηση στον αθλητισμό υποστηρίζοντας διαρθρωτικές και πολιτισμικές αλλαγές αναφορικά με την ισότητα των φύλων σε θέσεις ηγεσίας και λήψης αποφάσεων εντός των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών και των αθλητικών Ομοσπονδιών-μελών τους.

Τη διάσκεψη άνοιξε με την ομιλία του ο Πρόεδρος της ΕΟΕ και Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών Σπύρος Καπράλος τονίζοντας: «Η επίτευξη της ισότητας των φύλων σε ηγετικές θέσεις δεν είναι μόνο θέμα δικαιοσύνης και κοινωνικής ισότητας. Έχει επίσης σημαντικά οφέλη για τους οργανισμούς και την κοινωνία συνολικά. Η έρευνα έχει δείξει ότι οι ομάδες ηγεσίας με διαφοροποίηση φύλου τείνουν να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις, έχουν υψηλότερες οικονομικές επιδόσεις και είναι πιο καινοτόμες και προσαρμόσιμες. Η ισότητα των φύλων δεν είναι μόνο μία από τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αξίες της ΕΕ αλλά αποτελεί και θεμελιώδης Αρχή του Ολυμπισμού. Δουλεύοντας μαζί για να προωθήσουμε μεγαλύτερη ποικιλομορφία και συμμετοχή στις ηγετικές μας θέσεις, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ισχυρότερο και πιο επιτυχημένο Ολυμπιακό κίνημα για το μέλλον».

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της ΕΟΕ Βασιλική Μιλλούση έδωσε μια διαφορετική διάσταση στο θέμα μιλώντας για την προσωπική της εμπειρία: «Όπως πολλοί από εσάς ίσως γνωρίζετε, έχω λάβει μέρος σε 3 διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων στην ενόργανη γυμναστική και έχω κερδίσει 10 φορές το παγκόσμιο κύπελλο στο αγώνισμα της δοκού. Έχω αφιερώσει τη ζωή μου σε αυτό το όμορφο άθλημα. Σήμερα, στέκομαι μπροστά σας όχι μόνο ως πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής αλλά και ως μητέρα δύο παιδιών, και ως αθλήτρια που πρόσφατα αποφάσισε να ξαναμπεί ενεργά στον πρωταθλητισμό και να αγωνιστεί ξανά σε υψηλό επίπεδο. Η βαθύτερη πεποίθησή μου είναι ότι παρά τις προκλήσεις που φέρνει η μητρότητα, δεν πρέπει να θεωρείται εμπόδιο για την επίτευξη των ονείρων και των φιλοδοξιών κάποιου, αλλά μάλλον ως πηγή δύναμης και αποφασιστικότητας. Οι αθλήτριες υψηλού επιπέδου αλλά και όλες οι γυναίκες που εργάζονται στον αθλητισμό, συμπεριλαμβανομένων των μητέρων, θα πρέπει να υποστηριχθούν για να φτάσουν σε θέσεις λήψης αποφάσεων».//Γ.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Νόρις την pole postion, 1-2 για τη McLaren

admin

Για τρίτη σερί χρονιά στα “ασπρόμαυρα” η Καλιεντζίδου

admin

Στα ραντάρ της ΑΕΚ ο Σκορδίλης

admin
Translate »