Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΔΕΘ
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εγκαινιάστηκε το περίπτερο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην 89η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το μεσημέρι του Σαββάτου 6 Σεπτεμβρίου 2025.
Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χριστόδουλος Τοψίδης, ο οποίος υποδέχθηκε επισκέπτες, επίσημους προσκεκλημένους και φορείς της περιοχής. Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Βασίλης Σπανάκης, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννης Ανδριανός, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Χρήστος Δερμεντζόπουλος, βουλευτές, δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και ο Πρύτανης του ΔΠΘ κ. Φώτης Μάρης.
Το Περίπτερο 6 | Stand 9 της Περιφέρειας αποτελεί έναν δυναμικό εκθεσιακό χώρο που αναδεικνύει:
τον τουρισμό, με σύγχρονα εργαλεία προώθησης και δράσεις προβολής,
τη στρατηγική θέση της περιοχής ως ενεργειακό κόμβο μέσω των μεγάλων έργων ενέργειας που υλοποιούνται,
τις δυνατότητες αξιοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων και τα υψηλά ποσοστά απορρόφησης,
καθώς και τον πλούσιο τομέα της αγροδιατροφής, που αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης.
Με εκθέματα, παρουσιάσεις και διαδραστικές δράσεις, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προβάλλει το οικονομικό και εμπορικό της δυναμικό, ενισχύοντας την εξωστρέφεια, την καινοτομία και την ανάπτυξη της περιοχής.
Η παρουσία της στην ΔΕΘ αποτελεί μια ακόμη ευκαιρία να δείξει τον πλούτο και τις δυνατότητες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, συμβάλλοντας στη δημιουργία νέων προοπτικών για το μέλλον.
Φωτογραφίες : Γιάννης Κομνηνός