ΕΙΔΗΣΕΙΣ

I save lives, ένα νέο app σε λειτουργία το καλοκαίρι από «Τα παιδιά σώζουν ζωές»

Το θέμα της ύπαρξης απινιδωτών σε δημόσιους χώρους ήρθε στην επικαιρότητα μέσω του Μουντιάλ όταν ο διεθνής ποδοσφαιριστής Έρικσεν έχασε τις αισθήσεις του μπροστά στα μάτια των συμπαικτών του και εκατομμυρίων τηλεθεατών. Ανάλογο περιστατικό έζησαν όμως μέσα στο Ιούνιο αθλητές και προπονητές στο ποδοσφαιρικό γήπεδο Μουδανιών όπου ένας 14χρονος μαθητής υπέστη ανακοπή. Και στις δύο περιπτώσεις η άμεση ΚΑΡΠΑ (ΚαρδιοΠνευμονική Αναζωογόνηση) από τους παριστάμενους αποδείχθηκε σωτήρια. Η ανθρωπιστική οργάνωση Kids Save Lives διαθέτει απινιδωτές σε ολόκληρη την Ελλάδα τους οποίους μάλιστα απεικονίζει και σε σχετικό χάρτη. Το μεγαλύτερο δίκτυο δημόσιων απινιδωτών και εκπαιδευμένων ανανηπτών βρίσκεται στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής από όπου και ξεκίνησε η πρωτοβουλία. Όπως εξήγησε στο Ο3 το μέλος του δ.σ της οργάνωσης εκπαιδευτικός Αναστάσιος Σαμαράς από το 2010 η οργάνωση εκπαιδεύει παιδιά να σώζουν ζωές ενώ από το 2016 έχει μπει στα σχολεία. Σύμφωνα με τον ίδιο, «Τα παιδιά σώζουν ζωές» αφού ανταποκρίνονται όπως οι ενήλικες στη σχετική εκπαίδευση ιδίως μετά το 2016 που η οργάνωση εκπαίδευσε σε 800 ελληνικά σχολεία πάνω από 90.000 μαθητές και εκπαιδευτικούς. Μάλιστα, όπως υποστήριξε οι μαθητές αυξάνουν την αυτοεκτίμησή τους μέσω της κοινωνικής προσφοράς και της αίσθησης ότι συμμετέχουν σε κάτι τόσο σημαντικό. Επιπλέον ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στην περίπτωση μίας μαθήτριας που έσωσε από πνιγμό την αδερφή της λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση της σχετικής εκπαίδευσης στο σχολείο της.

Ένα ακόμη ελπιδοφόρο νέο είναι η εφαρμογή Ι save lives στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Σαμαράς και πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου. Το συγκεκριμένο app αφού κατέβει στο κινητό μας θα είναι σε θέση να συνδέει το δίκτυο απινιδωτών με τους διασώστες και τους επαγγελματίες υγείας που βρίσκονται σε απόσταση μέχρι 10 χλμ από πιθανό περιστατικό καρδιακής ανακοπής. Η εφαρμογή που υλοποιείται σε συνεργασία με την Microsoft εκτός από την κλήση σε βοήθεια διασωστών και του ΕΚΑΒ θα δείχνει και ένα βίντεο με οδηγίες καθοδηγούμενης ΚΑΡΠΑ προκειμένου να είναι σε θέση οι παρευρισκόμενοι να δώσουν τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση ανάγκης.

 

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΧριστίνα Χαλεπλίδου

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 09-12-25 18:43 σε Viral, Ελλάδα Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ανάγνωσης Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 12 SHARES Share on Facebook Share on Twitter Μια απρόσμενη αλλά θερμή έκπληξη περίμενε μια υποδιοικήτρια της αστυνομίας από τους αγρότες στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, την ημέρα των γενεθλίων της. Μια τούρτα έκπληξη από τους αγρότες Στο τελωνείο της Εξοχής, εκεί όπου έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ και συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες επιφύλαξαν μια τρυφερή κίνηση στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας. Η ίδια συμμετείχε στη διαχείριση του μπλόκου και, με αφορμή τα γενέθλιά της, οι παρόντες αγρότες της προσέφεραν μια τούρτα ως έκπληξη. 185a470f53434cddae296b688640980d Συνοδευόμενη από χαμόγελα και θερμές ευχές, η χειρονομία αυτή δεν ήταν μόνο για τα γενέθλιά της, αλλά και για να εκφράσουν οι αγρότες την ευγνωμοσύνη τους. «Σε ευχαριστούμε που είσαι πάντα δίπλα μας, φροντίζεις για την ασφάλειά μας και είσαι δίκαιη απέναντι σε όλους μας», της είπαν, αναγνωρίζοντας τη στάση της μέσα στις δυσκολίες των ημερών. Δείτε το βίντεο: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός στο τελωνείο Εξοχής Παρά τη συγκινητική στιγμή με την τούρτα, η καθημερινότητα των κινητοποιήσεων συνεχίζεται. Το τελωνείο της Εξοχής θα παραμείνει αποκλεισμένο από τους αγρότες της Δράμας μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι συμμετέχοντες θα επανεξετάσουν αύριο τη στρατηγική τους και θα αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η κινητοποίηση ή αν θα προχωρήσουν σε νέες μορφές πίεσης. Δείτε το βίντεο: Μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Κάτω Νευροκοπίου. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, καθώς πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο της Εξοχής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες, μαθητές, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, όλοι με κοινό αίτημα έναν καλύτερο αγροτικό μέλλον και βιώσιμες συνθήκες για τις οικογένειές τους. «Είναι ένας κοινός αγώνας, για όλους μας», είπαν με μια φωνή οι συγκεντρωμένοι, ενώ το παρών έδωσαν και αγρότες από άλλες περιοχές όπως η Καβάλα, ο Νέστος και το Παγγαίο, δείχνοντας ότι η αντίδραση παίρνει πλέον παντοπική διάσταση.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *