ΒΙΝΤΕΟ

Η τέχνη της κοπής κρέατος

Η σωστή κοπή του κρέατος είναι τέχνη, την οποία σπουδάζουν οι υποψήφιοι κρεοπώλες. Προς τούτο στην Κομοτηνή λειτουργεί ένα επαγγελματικό εκπαιδευτικό κέντρο, παρέχοντας Αναγνωρισμένο Πιστοποιητικό Κρεοπώλη – Εκδοροσφαγέα.

Στην Ελλάδα λειτουργούν εκτός από τις δημόσιες και ιδιωτικές σχολές, όπως αυτή στην Κομοτηνή. Ο Γιώργος Μπατσολάκης, ιδιοκτήτης σχολής επαγγελμάτων κρέατος επισημαίνει ότι η επιλογή του κρεοπώλη είναι σημαντική για να δώσει την σωστή συμβουλή στον καταναλωτή σχετικά με το κρέας που θα αγοράσει καιγια ποια συγκεκριμένη χρήση. Ακολούθως η επιλογή του κρέατος είναι βασική για να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα στο πιάτο.

Κάθε τμήμα του ζώου είναι ιδανικό για διαφορετικό μαγείρεμα. Η επαγγελματική σχολή κρέατος στην Ξάνθη μαθαίνει στους ενδιαφερόμενους θεωρία και πράξη. Ο κλάδος έχει μεγάλες απαιτήσεις. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του υπουργείου παιδείας οι ενδιαφερόμενοι παρακολουθούν 300 ώρες μαθημάτων εκ των οποίων οι 85 αφορούν καθαρά το θεωρητικό κομμάτι, 100 ώρες στα εργαστήρια, 100 ώρες πρακτικής εξασκήσεως για τους σπουδαστές και 15 ώρες εκπαιδευτικές επισκέψεις σε κτηνοτρόφους, σφαγεία, βουστάσια κλπ.

Με κόστος γύρω στα 1.500 ευρώ, ο σπουδαστής ολοκληρώνει τον κύκλο των μαθημάτων για να γίνει επαγγελματίας στον χώρο, ενώ στις δημόσιες σχολές η φοίτηση είναι δωρεάν.

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΕυμορφία Δημητρακοπούλου

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

More in:ΒΙΝΤΕΟ

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *