ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιωάννινα: Mια 12χρονη μαθήτρια έπεσε στην παγωμένη Παμβώτιδα και έπιασε τον Σταυρό

Στα Ιωάννινα, καραβάκια και κωπηλάτες συμπλήρωσαν το θρησκευτικό σκηνικό

Με επισημότητα και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο καθαγιασμός των υδάτων σε κάθε γωνιά της Ηπείρου.

Με συννεφιά, στα ποτάμια, στα πέτρινα γεφύρια, στην θάλασσα και στην λίμνη Παμβώτιδα πλήθος πιστών με ευλάβεια παρακολούθησαν την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Στα Ιωάννινα, καραβάκια και κωπηλάτες συμπλήρωσαν το θρησκευτικό σκηνικό. Τολμηροί κολυμβητές, άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, βούτηξαν στα παγωμένα νερά της λίμνης για να πιάσουν τον Σταυρό τον οποίο έριξε ο Μητροπολίτης Μάξιμος. Τον Σταυρό έπιασε μια 12χρονη μαθήτρια.

Στην Άρτα ο Αγιασμός των Υδάτων έγινε στο ιστορικό πέτρινο Γεφύρι και στην Ηγουμενίτσα στο λιμάνι.

Στην Πρέβεζα, ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος επιβιβάστηκε σε σκάφος και έκανε τον καθαγιασμό των υδάτων, στο λιμάνι της πόλης, στον Αμβρακικό Κόλπο.

Πολλοί ήταν και φέτος οι τολμηροί που τήρησαν πιστά το έθιμο πέφτοντας στα παγωμένα νερά, προκειμένου να έχουν την ευλογία του Τιμίου Σταυρού για μια καλή χρονιά. Εκείνη που κατάφερε να πιάσει τον Σταυρό ήταν η 12χρονη Μαρία Αθανασίου

Πηγή: epiruspost

Πηγή: www.fanpage.gr

The post Ιωάννινα: Mια 12χρονη μαθήτρια έπεσε στην παγωμένη Παμβώτιδα και έπιασε τον Σταυρό appeared first on .


Μετάβαση στην Πηγή
Author: megalanea

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 09-12-25 18:43 σε Viral, Ελλάδα Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ανάγνωσης Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 12 SHARES Share on Facebook Share on Twitter Μια απρόσμενη αλλά θερμή έκπληξη περίμενε μια υποδιοικήτρια της αστυνομίας από τους αγρότες στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, την ημέρα των γενεθλίων της. Μια τούρτα έκπληξη από τους αγρότες Στο τελωνείο της Εξοχής, εκεί όπου έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ και συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες επιφύλαξαν μια τρυφερή κίνηση στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας. Η ίδια συμμετείχε στη διαχείριση του μπλόκου και, με αφορμή τα γενέθλιά της, οι παρόντες αγρότες της προσέφεραν μια τούρτα ως έκπληξη. 185a470f53434cddae296b688640980d Συνοδευόμενη από χαμόγελα και θερμές ευχές, η χειρονομία αυτή δεν ήταν μόνο για τα γενέθλιά της, αλλά και για να εκφράσουν οι αγρότες την ευγνωμοσύνη τους. «Σε ευχαριστούμε που είσαι πάντα δίπλα μας, φροντίζεις για την ασφάλειά μας και είσαι δίκαιη απέναντι σε όλους μας», της είπαν, αναγνωρίζοντας τη στάση της μέσα στις δυσκολίες των ημερών. Δείτε το βίντεο: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός στο τελωνείο Εξοχής Παρά τη συγκινητική στιγμή με την τούρτα, η καθημερινότητα των κινητοποιήσεων συνεχίζεται. Το τελωνείο της Εξοχής θα παραμείνει αποκλεισμένο από τους αγρότες της Δράμας μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι συμμετέχοντες θα επανεξετάσουν αύριο τη στρατηγική τους και θα αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η κινητοποίηση ή αν θα προχωρήσουν σε νέες μορφές πίεσης. Δείτε το βίντεο: Μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Κάτω Νευροκοπίου. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, καθώς πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο της Εξοχής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες, μαθητές, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, όλοι με κοινό αίτημα έναν καλύτερο αγροτικό μέλλον και βιώσιμες συνθήκες για τις οικογένειές τους. «Είναι ένας κοινός αγώνας, για όλους μας», είπαν με μια φωνή οι συγκεντρωμένοι, ενώ το παρών έδωσαν και αγρότες από άλλες περιοχές όπως η Καβάλα, ο Νέστος και το Παγγαίο, δείχνοντας ότι η αντίδραση παίρνει πλέον παντοπική διάσταση.

Comments are closed.