ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μάλαμα: Η κυβέρνηση επαναφέρει από το παράθυρο την υποβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών με το νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση

Στο σχέδιο νόμου “Ενίσχυση του Εθνικού συστήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης” η κυβέρνηση “τελειώνει τη δουλειά” που άφησε στη μέση με τις καλλιτεχνικές σπουδές, πρόπερσι, με το “Προεδρικό Διάταγμα Γιατρομανωλάκη”. Πλέον με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο η φοίτηση σε ανώτερες σχολές θα οδηγεί σε “προσόντα διορισμού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης”.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο 4 παράγραφος 2 του νομοσχεδίου, οι Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης, οι οποίες δημιουργούνται κι αντικαθιστούν τα ΙΕΚ και μπορεί να είναι πλέον τριετείς, παρέχουν απολυτήριο τίτλο, ο οποίος αποτελεί “προσόν διορισμού στην εκπαιδευτική κατηγορία Δ.Ε., σύμφωνα με το π.δ. 85/2022 (Α΄232)”.
Υπενθυμίζεται ότι με το ίδιο Προεδρικό Διάταγμα, τα πτυχία …


Μετάβαση στην Πηγή
Author:

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *