ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κασσελάκης από ΣΕΒ | Θέλουμε ένα πλήρως στελεχωμένο Δημόσιο, με λιγότερη γραφειοκρατία

Ομιλία στην Ετήσια Τακτική Συνέλευση των Μελών του ΣΕΒ πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Στην αρχή της ομιλίας του, ο κ. Κασσελάκης έκανε αναφορά στην προσωπική του ιστορία, υποστηρίζοντας πως το κορυφαίο εξαγωγικό προϊόν της χώρας είναι το ανθρώπινο δυναμικό της.

Για να επιστρέψει τόνισε πως θα επιστρέψουν όταν αντιληφθούν ότι οι εργοδότες θα παρέχουν και θα ενθαρρύνουν νέες νοοτροπίες, με πραγματική αξιοκρατία, με συμμετοχή στην ανάπτυξη της επιχείρησης, αλλά και με σεβασμό στις ανάγκες του ανθρώπου που εργάζεται.

«Θυμάμαι όταν ήμουν μικρός που άκουγα τη λέξη Ψωροκώσταινα. Και ρωτούσα την μητέρα μου, τι σημαίνει Ψωροκώσταινα. Δεν μπορώ να σκεφτώ στα αγγλικά μια αντίστοιχη λέξη, με την οποία οι Αμερικανοί ή οι Βρετανοί περιγράφουν έτσι τις χώρες τους. Τελικά τι είμαστε; Είμαστε Ψωροκώσταινα ή είμαστε η χλιδή που βλέπει κανείς στα Intragram από τη Μύκονο»;

Στη συνέχεια, ο κ. Κασσελάκης δεσμεύτηκε πως ποτέ δεν θα ασκήσει την παραμικρή επιρροή στη Δικαιοσύνη και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά το αντίθετο, θα θωρακίσει τους θεσμούς ώστε η Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ να είναι πραγματικά ανεξάρτητοι από την εκάστοτε κυβέρνηση: «Ο πρωθυπουργός της χώρας πρέπει να είναι υπηρέτης του λαού και της Δημοκρατίας, ούτε ωτακουστής ούτε ψευτοευεργέτης».

«Ποτέ δεν θα συνδιαλλαγείτε μαζί μου για άδειες που θα διευκολύνουν αθέμιτα την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων σας. Μην με προσεγγίσει κανείς– θα το βγάλω δημόσια στον κόσμο που με εμπιστεύεται κάθε ημέρα. Αντί για συνδιαλλαγή, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργήσει ένα πλήρως στελεχωμένο Δημόσιο, με πολύ λιγότερη γραφειοκρατία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκε στα στοιχεία της Eurostat για το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, σημειώνοντας πως είμαστε 26 στους 27, μόνο πάνω από τη Βουλγαρία.

«Απλώς τυχαίνει και είμαστε 13οι στους 27 χάρη στα Pass. Τα οποία πληρώνονται από ποιον; Πληρώνονται από τα νέα παιδιά αυτού του τόπου που προσπαθεί να μην λέγεται Ψωροκώσταινα, αλλά με τέτοιες πρακτικές καταδικάζεται σε έναν αέναο φαύλο κύκλο. Πρακτικές που ξεκάθαρα ευνοούν τα ολιγοπώλια, αλλά μετά έρχεται ο κ. Μητσοτάκης να λέει στους πολίτες «Γιατί παραπονιέστε; Αφού σας έδωσα pass και για τη βενζίνη και για το ρεύμα και για το super market». Λες κι ο ίδιος είναι ο μέγας ευεργέτης του τόπου. Η οικογένεια Μητσοτάκη, η οποία εδώ και δεκαετίες προσφέρει στην υπηρεσία του έθνους απλόχερα τον πλούτο της. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να λέει σε πολίτη: “Pass δεν πήρες”; Είναι άκρως εξευτελιστικό».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Δικαιοσύνη την οποία χαρακτήρισε τον μεγάλο ασθενή της χώρας: «Είναι ντροπή για την Ελληνική Δημοκρατία να μην μπορεί ο απλός πολίτης να νιώθει ότι το τελευταίο αποκούμπι του είναι η Δικαιοσύνη. Όπως είναι και ντροπή το να “ξεδοντιάζεις” τη Δικαιοσύνη με τις πράξεις σου ως κυβέρνηση. Απόπειρα επηρεασμού του κ. Τζανερίκου. Προσωπικές επιθέσεις στον κ. Ράμμο. Αλλαγή του ΔΣ της ΑΔΑΕ χωρίς διαβούλευση, με δύο ψήφους της ακροδεξιάς. Και, βέβαια, τα τηλέφωνά μας, τις συνομιλίες μας, τις ιδιωτικές στιγμές μας, όλα όσα παρακολουθούσαν με τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου. Μην αναρωτιέστε, λοιπόν, για ποιον λόγο δεν επιστρέφουν τα παιδιά μας από το εξωτερικό. Αυτά βλέπουν. Και τα βλέπουν να γίνονται από τους αμερικανοσπουδαγμένους αιρετούς της 41% παντοδυναμίας, και φοβούνται. Και αποστρέφουν το βλέμμα τους από τη χώρα τους».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και για τις δυσκολίες ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας, ενώ παρατήρησε πως η βελτίωση στην αναλογία χρέους/ ΑΕΠ έχει προκύψει λόγω πληθωρισμού.

Για τα εργασιακά, υπογράμμισε πως η σύγχρονη Αριστερά αναγνωρίζει το οικονομικό περιβάλλον στο οποίο ζούμε: «Η λέξη κεφάλαιο δεν είναι λέξη προς δαιμονοποίηση. Και η λέξη εργασία πρέπει να είναι προτροπή για συνεργασία, για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο στο οποίο οι εργαζόμενοι συμμετέχουν ενεργά στην ανάπτυξη της επιχείρησης», μιλώντας επίσης για την ανάγκη καθιέρωσης των stock options προς επίτευξη συμπεριληπτικής ανάπτυξης.

Το άρθρο Κασσελάκης από ΣΕΒ | Θέλουμε ένα πλήρως στελεχωμένο Δημόσιο, με λιγότερη γραφειοκρατία εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: Γεωργία Ζιαγάκη

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *