ΑΜΘ ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΑΒΑΛΑ

Kavala Expo 2025: Με μόλις 50 εκθέτες και χωρίς λιανική συμμετοχή με καθοδική πορεία

Η φετινή Kavala Expo 2025 θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 13 Οκτωβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης», ωστόσο χαρακτηρίζεται από σημαντικές αλλαγές που αναμένεται να επηρεάσουν την απήχησή της.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των εκθετών θα περιοριστεί σε περίπου 50, ενώ για πρώτη φορά δεν θα υπάρχει λιανική συμμετοχή – μια παράμετρος που παραδοσιακά προσέλκυε χιλιάδες επισκέπτες και έδινε ζωντάνια στη διοργάνωση. Επιπλέον, σε κάθε κατηγορία προϊόντων ή υπηρεσιών θα υπάρχει περίπου ένα είδος, γεγονός που σημαίνει ότι οι επισκέπτες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να συγκρίνουν επιλογές ή να βρουν ευρύτερη ποικιλία σε τομείς που τους ενδιαφέρουν.

Παρά τις δυσκολίες, το Επιμελητήριο Καβάλας επιδιώκει να διατηρήσει τον θεσμό, δίνοντας έμφαση στη δικτύωση επιχειρήσεων και στη διατήρηση της εξωστρέφειας, έστω και με πιο περιορισμένο χαρακτήρα από προηγούμενες χρονιές.

Kavala Expo – Συμμετοχές Εκθετών (2014–2024)

ΈτοςΑριθμός εκθετώνΣχόλια
2024~100+Συμμετοχές από Κύπρο, Ρουμανία, Σερβία, Βουλγαρία
2023~160+Ισχυρή παρουσία ξένων αποστολών (Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Τουρκία)
2022~130+Τιμώμενη περιοχή: Leskovac (Σερβία)
2021– (αναβλήθηκε)Είχε προγραμματιστεί με τιμώμενη την Εύβοια
2020– (ακυρώθηκε)Ακυρώθηκε λόγω COVID-19
2019~200Συμμετοχές από Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία, Τουρκία
2018~150Διεξήχθη κανονικά στη Ν. Καρβάλη
2017~120Έμφαση σε τοπικές επιχειρήσεις & γαστρονομία
2016~140Παράλληλες εκδηλώσεις επιχειρηματικότητας
2015~130Σταθερή συμμετοχή ελληνικών & βαλκανικών επιχειρήσεων
2014~120Προ κρίσης συμμετοχές, πιο περιορισμένη διεθνοποίηση

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, η φετινή Kavala Expo δείχνει σαφώς συρρικνωμένη, γεγονός που γεννά ερωτήματα για την πορεία του θεσμού τα επόμενα χρόνια. Ωστόσο, η προσπάθεια διατήρησης και ανανέωσης του, ακόμη και με λιγότερους εκθέτες, υποδηλώνει την πρόθεση του Επιμελητηρίου να κρατήσει ζωντανό έναν θεσμό που επί σειρά ετών αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την επιχειρηματικότητα στην περιοχή.

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *