ΥΓΕΙΑ

Κορωνοϊός: 4.307 νέα κρούσματα, 52 θάνατοι, 470 διασωληνωμένοι

Επιπλέον 4.307 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Το τελευταίο 24ωρο 52 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους, με το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας στους 16.295. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 470 ασθενείς, εκ των οποίων οι 382 είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.307 , εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 784.904 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 50.7% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 153 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.796 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 52, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 16.295 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

krousmata_xartis

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 470 (58.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 81.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 382 (81.28%) είναι ανεμβολίαστοι  ή μερικώς εμβολιασμένοι και 88 (18.72%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.351 ασθενείς.

krousmata_ilikia

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 385 (ημερήσια μεταβολή +11.92%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 337 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

krousmata_xartis1
krousmata_xartis2

 

Ειδήσεις σήμερα: 

«Όχι» σε πανελλαδικό lockdown από το Μαξίμου – Ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση του 5ου κύματος της πανδημίας

Κορωνοϊός – Πλεύρης: Lockdown δεν θα γίνει ξανά ούτε γενικό ούτε τοπικό

Κορωνοϊός – Θεσσαλονίκη: Εφιαλτική εφημερία στο «Παπαγεωργίου» – Επτά διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ygeiamou.gr team

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

More in:ΥΓΕΙΑ

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *