ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Καμία πρόθεση αλλαγής του εκλογικού νόμου – Πιστεύω στις μονοκομματικές κυβερνήσεις

ÅÈÍÉÊÅÓ ÅÊËÏÃÅÓ 2015 / ÁÍÏÉÃÌÁ ÊÁËÐÇÓ (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Την προσήλωσή του στην ανάγκη διατήρησης της πολιτικής σταθερότητας μέσω ισχυρών μονοκομματικών κυβερνήσεων επανέλαβε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, απορρίπτοντας κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου.

Απαντώντας σε ερώτηση με το κατά πόσο εξετάζεται η τροποποίηση του εκλογικού συστήματος ο Πρωθυπουργός ήταν σαφής: «Δεν έχω καμία απολύτως πρόθεση να αλλάξω τον εκλογικό νόμο», ξεκαθάρισε, προσθέτοντας ότι η σταθερότητα των κανόνων του πολιτικού παιχνιδιού είναι απαραίτητη τόσο για τα κόμματα όσο και για τους πολίτες.

Ο ίδιος επανέλαβε την πάγια θέση του υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων, υπενθυμίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη λάβει δύο φορές την εντολή διακυβέρνησης με κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

«Πιστεύω στις μονοκομματικές κυβερνήσεις. Δεν το έχω κρύψει», δήλωσε, και σημείωσε ότι η επίτευξη της αυτοδυναμίας το 2023 θεωρούνταν δύσκολη από πολλούς, αλλά τελικά επετεύχθη.

«Το πολιτικό τοπίο του 2027 θυμίζει περισσότερο τοπίο στην ομίχλη», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι το κύριο μέλημά του δεν είναι οι εκλογές, αλλά η υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος με ορίζοντα τετραετίας.

Κατέληξε δε λέγοντας πως ο ελληνικός λαός είναι ο μόνος αρμόδιος να αποφασίσει εάν θα ανανεώσει την εμπιστοσύνη του σε μία αυτοδύναμη κυβέρνηση ή αν θα δώσει εντολή για κυβερνήσεις συνεργασίας.

«Ο κυρίαρχος λαός θα επιλέξει. Αυτός θα υποδείξει την επόμενη κυβέρνηση», ανέφερε.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Δείτε εδώ Live τη συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού στην 89η ΔΕΘ

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή ERTNEWS
Author: Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

Comments are closed.