ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυβερνητικά μέτρα για όρθιους και καθήμενους: «Ταφόπλακα» στον δεινοπαθούντα τουρισμό της χώρας

Οριστική «ταφόπλακα» στον τουρισμό, ο οποίος ήδη δεινοπαθεί, βάζουν οι νέες κυβερνητικές εξαγγελίες περί «καθήμενων» και «ορθίων» στα νυκτερινά καταστήματα διασκέδασης σε καφετέριες κτλ.

Ο λόγος είναι ιδιαίτερα απλός: Δεν υπάρχει χώρος για καθήμενους στα περισσότερα μπαρ που βρίσκονται στα νησιά. Η πλειονότητα των καταστημάτων διασκέδασης είναι μικροί χώροι οι οποίοι στηρίζουν την χωρητικότητά τους στους όρθιους πελάτες κοντά και γύρω από το μπαρ.

Πως θα βρεθεί χώρος για καθήμενους όταν αυτός δεν υπάρχει; Επιπρόσθετα πολλά από αυτά τα καταστήματα νυκτερινής διασκέδασης δεν εχουν καν εσωτερικούς χώρους για να αυξήσουν τον αριθμό των πελατών τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα νυκτερινό κατάστημα σε κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων το οποίο έχει χώρο για 30 –όλους κι όλους- καθήμενους και λειτουργεί κυρίως βάσει των ορθίων πελατών οι οποίοι φτάνουν και τους 500. Τώρα ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να «τετραγωνίσει τον κύκλο» βρίσκοντας χώρο μόνο για καθήμενους. Κάτι όμως που απλά δεν γίνεται.

Δεν είναι όμως μόνο το πρόβλημα της χωρητικότητας που δεν υπάρχει. Πως θα πείσει ο κάθε επιχειρηματίας τον κάθε πελάτη, και δη τον τουρίστα ο οποίος έχει  έρθει στα νησιά για να ξεδώσει, ότι δεν μπορεί να σηκωθεί όρθιος.

Απλά δεν γίνεται. Είναι αδύνατο να πειθαρχήσει ο οποιοδήποτε που βρίσκεται για διακοπές σε ένα νησί ότι θα πρέπει να τις κάνει από τις 8 Ιουλίου καθιστός!

Πρόκειται για εξαγγελίες οι οποίες εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Εάν όμως δεν εφαρμοστούν υπάρχει ο «πέλεκυς» με τα εξοντωτικά πρόστιμα και τις αφαιρέσεις αδείας.

Αυτά μόνο αρνητικές έως ισοπεδωτικές συνέπειες μπορούν να έχουν για τον τουρισμό. Κανείς ξένος δεν πρόκειται να δαπανήσει ένα σημαντικό ποσό για τις περάσει καθιστός στην Ελλάδα.

Είτε θα τις ακυρώσει, είτε θα φύγει εάν ήδη βρίσκεται εδώ. Πρόκειται για μέτρα τα οποία εκείνοι που τα σκέφτηκαν δεν έχουν την παραμικρή ιδέα το πως λειτουργεί ο τουρισμός ο ίδιος και έτσι δίνουν πραγματικά την χαριστική βολή στην βαριά -άρρωστη-  βιομηχανία της Ελλάδας.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: PRONEWS

You may also like

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *