Live: Οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για τον Κρατικό Προϋπολογισμό 2026 – Στο βήμα ο Κ. Βελόπουλος
![[383064] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ "ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2026" / 5η ΗΜΕΡΑ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)](https://www.ertnews.gr/wp-content/uploads/2025/12/6781717-1-scaled.jpg)
Με την αποψινή ονομαστική ψηφοφορία, κορυφώνεται η πενθήμερη κοινοβουλευτική διαδικασία για την έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού του 2026. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, που προηγούνται της τελικής ψηφοφορίας στη Βουλή, ενώ αργά το απόγευμα την παρεμβάσή του θα κάνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στο βήμα αυτή την ώρα βρίσκεται ο Κυράκος Βελόπουλος.
Παρακολουθήστε live από τη Βουλή:
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει τον Προϋπολογισμό που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή ως κομβικό, υποστηρίζοντας ότι βασίζεται στα αποτελέσματα και τις κατακτήσεις των τελευταίων χρόνων. Στην παρέμβασή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναπτύξει το σχέδιο της κυβέρνησης για τα επόμενα χρόνια, τονίζοντας πως η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων αποτελεί προϋπόθεση για ενίσχυση της παραγωγικότητας, της ανταγωνιστικότητας και τη δημιουργία νέων και καλύτερων εργασιών και εισοδημάτων.
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Τον προϋπολογισμό του 2026 καταθέτει μια κυβέρνηση απερχόμενη και τρομοκρατημένη
«Αυτό που με εκκωφαντικό τρόπο αναδίδεται, μέσα από την απουσία και μέσα από τη σιωπή, και μέσα από την άδεια αίθουσα, είναι ότι τον προϋπολογισμό του 2026 καταθέτει μια κυβέρνηση απερχόμενη και τρομοκρατημένη», τόνισε στην αρχή της ομιλίας της από το βήμα της Βουλής, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Τρομοκρατημένος, απερχόμενος ο κύριος Μητσοτάκης παίζει τα ρέστα του, γιατί με όρους τζόγου εκτυλίσσεται η διακυβέρνηση όλων των τελευταίων ετών. Παίζει τα ρέστα του σε τρομοκρατία, σε εκβιασμούς, σε κατατρομοκράτηση των αγωνιζομένων», τόνισε.
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είπε πως «ο προϋπολογισμός που καταθέσατε δεν έχει καμία σημασία και το ξέρετε.
Όλους τους προϋπολογισμούς που έχετε καταθέσει στο παρελθόν τους έχετε αναθεωρήσει ξανά και ξανά. Ο προϋπολογισμός σας δεν έχει καμία σημασία γιατί δεν έχετε εφαρμόσει κανέναν προηγούμενο, αλλά και για τους όρους τους προηγούμενους, στους προηγούμενους».
Μέσα σε έξιμισι χρόνια στην εξουσία, είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, «αρμέξατε κατά κυριολεξία το δημόσιο και κάθε δημόσιο φορέα».
Σε άλλο σημείο είπε πως, «διαθέσατε δυσθεώρητα ποσά στους κολλητούς και στους δικούς σας, εξαγοράσατε ψήφους μέσα από αυτή την φαύλη διαχείριση, μπουκώσατε με χρήμα ημετέρους».
Η καταληκτική έκκλησή της ήταν: «Παραιτηθείτε μια ώρα αρχύτερα. Είναι η ώρα. Να ανασάνει ο κόσμος. Είναι η ώρα. Δείχνουν τα πράγματα ότι θα πέσετε με πολύ μεγάλο κρότο υπότην οργή των πολιτών. Οι πολίτες στις περιφέρειες ξέρουν τα πάντα. Ξέρουν ποιοι λυμαίνονται τα πάντα».
Ρεπορτάζ: Νίκος Τσιμπίδας
www.ertnews.gr
Μετάβαση στην Πηγή ERTNEWS
Author: Συντακτική ομάδα ertnews.gr











