Μάχη δελφίνων για τη διαδοχή
Ο 71χρονος Ερντογάν, με τα σημερινά δεδομένα, εάν δηλαδή δεν τροποποιηθεί εκ νέου το τουρκικό Σύνταγμα, δεν θα έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει μια νέα προεδρική θητεία το 2028. Την ίδια ώρα, φουντώνει η κουβέντα για την διαδοχή του πανίσχυρου Ταγίπ-πασά. Οσο για τις συγκρούσεις μεταξύ των κέντρων εξουσίας, κάτι έχουμε καταλάβει.
Η μακρά παραμονή του στην εξουσία – πρωθυπουργός από το 2003 έως το 2014 και έκτοτε πρόεδρος – και η εύθραυστη υγεία του έχουν φουντώσει τις φήμες για την επόμενη ημέρα στην Τουρκία.
Οι πρωταγωνιστές της διαδοχής του Ερντογάν, είναι ο γιός του Μπιλάλ, οι δύο γαμπροί του, και ο ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν – Φήμες, κόντρες και παρασκήνιο για τον έλεγχο του «βαθέος κράτους».
Το ζήτημα επανήλθε πρόσφατα στη δημοσιότητα όταν ο Χουσεΐν Γκιουνάι, ανταποκριτής του τουρκικού τηλεοπτικού δικτύου NTV στην Ουάσιγκτον, αποκάλυψε κάποια από τα σενάρια της διαδοχής μπροστά σε μια κάμερα που ο ίδιος όμως δεν γνώριζε ότι ήταν ανοιχτή, κατά τη διάρκεια της τελευταίας επίσκεψης Ερντογάν στις ΗΠΑ.
The post Μάχη δελφίνων για τη διαδοχή appeared first on KontraNews.
Μετάβαση στην Πηγή
Author: Κατερίνα Λέκα





