ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάντζος για Γάζα: Η Ελλάδα οφείλει να είναι σταθερά στο πλευρό του Διεθνούς Δικαίου και του σεβασμού των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΥΡΙΖΑ  ΒΟΥΛΗ. ΗΜΕΡΗΣΙΑ  ΔΙΑΤΑΞΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ. ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ ( ΚΟΥΤΡΑ ΔΗΜΗΤΑ Toklik/EUROKINISSI)

«Την ώρα που η επίθεση του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας οδηγεί σε νέα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε – μόλις σήμερα – πλέγμα μέτρων που περιλαμβάνουν τη μερική αναστολή της Συμφωνίας Σύνδεσης ΕΕ – Ισραήλ, καθώς και προσωποποιημένες κυρώσεις κατά ακραίων υπουργών της Κυβέρνησης Νετανιάχου», επισημαίνει ο υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος

«Η πρόταση αυτή έρχεται σε συνέχεια των εξαγγελιών την προηγούμενη εβδομάδα της Προέδρου της Επιτροπής αλλά και της ανάλυσης που παρουσίασε η Επιτροπή στις 23 Ιουνίου 2025 καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η Κυβέρνηση του Ισραήλ παραβιάζει τη ρήτρα ανθρωπίνων δικαιωμάτων που περιλαμβάνεται στη Συμφωνία Σύνδεσης» προσθέτει.

Ο κ. Μάντζος σημειώνει ότι «με τον αποκλεισμό και την ισοπέδωση της Λωρίδας της Γάζας να κλιμακώνονται, τον ΟΗΕ να αναφέρεται πλέον επισήμως σε γενοκτονία και την προώθηση νέου προγράμματος εποικισμών που αποσκοπούν στη διχοτόμηση της Δυτικής Όχθης και τον ενταφιασμό της Λύσης των Δύο Κρατών, αναμένουμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να σταματήσει τη διγλωσσία και να στηρίξει στο Συμβούλιο τις προτάσεις αυτές».

Υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα οφείλει να είναι σταθερά στο πλευρό του Διεθνούς Δικαίου και του σεβασμού των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» και πως «οποιαδήποτε άλλη στάση θα πλήξει βάναυσα τα εθνικά μας συμφέροντα, καθώς και τη διεθνή αξιοπιστία μας, ιδίως με δεδομένη την ιδιότητα της χώρας μας ως Μη Μόνιμου Μέλους στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή ERTNEWS
Author: Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

Comments are closed.