Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Μάστιγα» οι ομοφοβικές επιθέσεις- Η Μητρόπολη Κέρκυρας αφόρισε τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ- Οι αντιδράσεις και οι απαντήσεις τους στις «Τριτολογίες»

Screenshot_1

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου δύο άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας δέχθηκαν επίθεση από ομάδα ατόμων στη Θεσσαλονίκη. Στην Κέρκυρα ο «καρνάβαλος» των Μωραϊτίκων προκάλεσε αντιδράσεις, ενώ με ψήφισμά της η ηγεσία της εκκλησίας της Κέρκυρας, κάλεσε τους βουλευτές Δημήτρη Μπιάγκη και Αλέξανδρο Αυλωνίτη να απέχουν από οποιαδήποτε εκκλησιαστική εκδήλωση, καθώς ψήφισαν πρόσφατα υπέρ του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Στην εκπομπή «Τριτολογίες» της ΕΡΤ3 συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις και τα φαινόμενα ομοφοβικών επιθέσεων που παρατηρήθηκαν με τον βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρο Αυλωνίτη, την Ζέφη Δημαδάμα, γενική γραμματέα ισότητας και τον Δημήτρη Μπιάγκη, βουλευτή Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ να εκφράζουν τις απόψεις τους για το θέμα, ενώ μίλησε και ο Βασίλης Κολοκοτρώνης, συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων για την επίθεση του Σαββάτου, στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ότι ο εντολέας του δεν έχει καμία εμπλοκή.

«Υπάρχουν πολλές αιτίες, έχετε φανταστεί ότι προεξέχουσα θέση σε αυτή την ιστορία την ομοφοβική έχει η εκκλησία; και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό ώστε να πλήττονται οι σχέσεις της εκκλησίας στο ανώτατο επίπεδο, με το ανώτατο επίπεδο της, πολιτειακής ηγεσίας, αυτό θα φανεί την μεθεπόμενη Κυριακή της Ορθοδοξίας. Δεν είναι μόνο η παιδεία είναι πολυπαραγοντικό το θέμα. Έχω γεννηθεί στην Κέρκυρα, εκεί είναι η οικογένεια μου, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μου απαγορέψει να πάω στην εκκλησία», όπως είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αυλωνίτης.

«Πρέπει να τα συζητάμε αυτά τα θέματα, και να βάζουμερ ένα πλαίσιο σεβασμού της ανάγκης της συμπερίληψης και της ισότητας. Θεσμικά θέλω να πω ότι δε βοηθάει να έχουμε το διχασμό και την προσπάθεια να είμαστε επικριτικοί, χρειάζεται συναίνεση να δούμε πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτή η βία. Να έχουμε ψυχραιμία, να βρούμε τρόπους να επικοινωνήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι ζούμε σε μια κοινωνία, συμπερίληψης και διαφορετικότητας. Αυτός ο κοινωνικός εκφοβισμός δεν μπορεί να είναι ανεκτός. Από τα σχολεία υπάρχει το εθνικό σχέδιο για την παραβατικότητα ανηλίκων που ετοιμάζεται από την κυβέρνηση. Χρειάζεται γι’ αυτό και η συμμετοχή των δήμων, των περιφερειών, των σχολείων. Αυτό που είδαμε είναι μια αντίδραση αγέλης, σε δύο ανθρώπους επίθεση από δεκάδες άλλες άτομα και δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια, όπως και στον πρόεδρο τον κ.Κασσελάκη, όπως και προς τον αστυνομικό. Θα παρουσιαστεί η εθνική στρατηγική, υπάρχει η γραμμή 15900 για την ενδοοικογενειακή βία και την κακοποίηση, καθώς αυτό που βλέπουμε στα παιδιά, κρύβει πίσω βία. Οργανώνεται το εθνικό σχέδιο, και στα σχολεία, και στην οικογένεια, και στους δήμους και στην κοινωνία πολιτών. Ήταν μια ακραία εικόνα…Περιμένω και από την εκκλησία και από όλους μια συναινετική προσπάθεια στο να μη διχάζουμε. Δε γίνεται με μαγικό ραβδί, χρειάζεται πολιτική, εφαρμογή και να είμαστε όλοι μια γροθιά απέναντι σε αυτό το φαινόμενο που λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις. Θα μπορούσε να έχει ακόμη και τη δολοφονία ως αποτέλεσμα», ανέφερε η κα. Δημαδάμα.

«Γενικεύουμε ένα πρόβλημα που δεν έχει τα ίδια χαρακτηριστικά, είναι πραγματικά ανατριχιαστικά τα όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη. Δε σεβάστηκαν τη διαφορετικότητα τους, αλλά αυτό έχει άλλα χαρακτηριστικά σε σχέση με την απόφαση της επίσημης εκκλησίας της Κέρκυρας και με όσα συνέβησαν στο καρναβάλι. Είναι διαφορετικά πράγματα, που δεν πρέπει να βάλουμε στο ίδιο τσουβάλι γιατί θα χάσουν την πραγματική τους αξία. Έχω μεγαλώσει σε μια οικογένεια με ήθη, με αξίες, με ιδανικά και έχουν δημιουργήσει και την προσωπικότητα που είμαι σήμερα, είμαι πιστός και επικοινωνώ με τον Θεό με τον τρόπο που νομίζω. Είμαι σε μια ηλικία που η πίστη μου δεν μπορεί να τεθεί σε αμφισβήτηση με την απόφαση μιας ιερατικής σύναξης της Μητρόπολης της Κέρκυρας», ανέφερε ο Δημήτρης Μπιάγκης.

Ο Βασίλης Κολοκοτρώνης, συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων για την επίθεση του Σαββάτου, ανέφερε στην εκπομπή:
«Ο εντολέας μου δεν επιτέθηκε σε κανέναν, καταδικάζουμε το γεγονός, αρνούμαστε την οποιαδήποτε εμπλοκή, θέση η οποία επιβεβαιώνεται από το αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί. Το θέμα είναι τι κάνουμε από εδώ και πέρα, νομίζω ότι πρέπει να αφοσιωθούμε στο σχολείο και την οικογένεια, μια δική μου θέση είναι ότι το ποινικό δίκαιο πρέπει να λειτουργεί ως έσχατο μέσο».

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΣμαρώ Παυλού

Σχετικές αναρτήσεις

Ένας συμπεριφορικός επιστήμονας απoκαλύπτει τις κινήσεις που δείχνουν πως δεν πρέπει να εμπιστεύεστε κάποιον

admin

Νεκρός ο πρώην δήμαρχος Αρτέμιδας: Εντοπίστηκε σε δύσβατο δρόμο στο Γραμματικό

admin

Η νούμερο ένα συμβουλή που δίνουν οι ψυχολόγοι του Χάρβαρντ για να μεγαλώσουμε σωστά τα παιδιά μας

admin
Translate »