Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μήλας: «Όλες οι ομάδες επιθυμούν τη διαρκή βελτίωση του πρωταθλήματος»

 

Ο ταμίας του ΕΣΑΚΕ και πρόεδρος του Προμηθέα μίλησε σε εκπομπή του ΕΟΚ WebRadio και αναφέρθηκε στις τροποποιήσεις που χρειάζεται το πρωτάθλημα της Basket League τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χρήστος Μήλας:

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται στο ΕΣΑΚΕ είπε: «Αυτήν τη στιγμή αυτό που περιμένουμε εμείς είναι η καταλυτική ημερομηνία, οπότε εμείς αυτήν τη στιγμή κινούμαστε ότι και το Μαρούσι και ο Τρίτων θα είναι μαζί μας τη νέα χρονιά. Από ‘κει και πέρα, είναι θέμα της Επιτροπής Αδειοδότησης να ελέγξει τους φακέλους. Είναι πολλά τα θέματα που πρέπει να δούμε και πρέπει να τα δούμε άμεσα, γιατί οι ομάδες πρέπει να κάνουν σχεδιασμό και να φτιάξουν καλεντάρι. Σίγουρα θα υπάρχουν αναπάντεχα, αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και γι’ αυτά. Έχουμε κάνει αρκετές προβλέψεις και έχουμε μελετήσει αρκετά σενάρια. Όλες οι ομάδες, πάντως, επιθυμούν τη διαρκή βελτίωση του πρωταθλήματος».

Για το ποιον θεωρούν επιθυμητό αριθμό ομάδων τόνισε: «Αυτήν τη στιγμή έχουμε και κάποια στάδια αδειοδότησης τα οποία αφορούν και τις ομάδες που είναι ήδη στη Basket League. Η λογική λέει ότι αν περάσουν όλες θα πάμε στις 13 ομάδες, αλλά αν στα επόμενα στάδια κάποια ομάδα δεν τα καταφέρει, δε νομίζω ότι θα πάμε τότε να συμπληρώσουμε ομάδα και θα πάμε με όσες απομείνουν. Ο επιθυμητός αριθμός που έχουμε πει σαν Basket League είναι οι 12 ομάδες, τη στιγμή όμως που έχουμε αυτά τα δεδομένα και έχουν προκύψει έτσι απ’ τις διάφορες δυσκολίες που παρουσιάζονται σε ομάδες κάθε χρόνο, έχουμε φτάσει σ’ αυτό το σημείο. Θεωρώ ότι μέχρι τέλος Ιουλίου θα ‘ναι ξεκάθαρη η εικόνα».

Για το format της νέας σεζόν στη Basket League ανέφερε: «Αυτήν τη στιγμή έχουν γίνει συζητήσεις για διάφορα πιο ανταγωνιστικά format. Αν κάτσουμε κάτω και τα δούμε ημερολογιακά, γιατί πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η αλλαγή του format που συζητάμε αφορά 12 ομάδες. Με 13 ομάδες αυτό δε βγαίνει χρονικά, θα πάμε σε κάτι άλλο. Στις 13 ομάδες κοιτάμε εναλλακτικά σενάρια και θα είμαστε έτοιμοι σε λίγο καιρό, αφού έχουμε για τα δεδομένα, να μιλήσουμε γι’ αυτό».

Για το αν υπάρχει σκέψη για play-out δήλωσε: «Υπάρχουν διάφορες σκέψεις, αλλά το format παράλληλα με τις 12 ομάδες που λέμε εμείς, κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία αγωνιστική για όλες τις ομάδες. Όλοι ξέρουμε τι διακυβεύεται, οπότε αυτό σε συνδυασμό με κάποιους κανονισμούς που πρέπει να προβλέψουμε και ν’ αλλάξουμε, είναι κυρίαρχο να υπάρχει και ανταγωνισμός».

Για τον κανονισμό με τους ξένους για τη νέα σεζόν υπογράμμισε: «Ένα κομμάτι που έχει τεθεί είναι οι ομάδες να διαλέγουν 6 απ’ τους 7 ξένους, ένα άλλο είναι το να μπορεί ξένος παίκτης, όπως στα υπόλοιπα πρωταθλήματα, να πηγαίνει από μία ελληνική ομάδα σε μια άλλη, απλά εκεί θα πρέπει να δούμε τα όρια. Το τρίτο κομμάτι είναι το μέχρι πότε μπορεί μια ομάδα να κάνει αλλαγές. Όλα αυτά θα τα συζητήσουμε».

Για το αν υπάρχει κινητικότητα για βασικό χορηγό είπε: «Ουσιαστικά μετά τις εκλογές του Μαρτίου θεωρώ ότι υπάρχει μια έντονη κινητικότητα και μια άλλη δυναμική όσον αφορά το εκτελεστικό κομμάτι του ΕΣΑΚΕ. Πέρυσι δε βρήκαμε κεντρικό χορηγό γιατί δεν είχαμε τις προσφορές που θέλαμε, παρ’ ότι είχαμε προτάσεις. Αυτήν τη στιγμή είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο, είμαστε σε πάρα πολύ καλές συζητήσεις με διάφορους ενδιαφερόμενους. Σίγουρα θα υπάρχουν έσοδα για τις ομάδες απ’ τους χορηγούς του πρωταθλήματος. Τις επόμενες δύο βδομάδες, γύρω στα μέσα Ιουλίου, θα έχουμε ένα Δ.Σ. όπου θα παρουσιαστούν όλα τα πλάνα και ό,τι συμφωνίες έχουμε καταφέρει να έχουμε μέχρι τότε. Οπότε τότε θα υπάρχει η πρώτη εικόνα σ’ αυτά που θέλουμε να πορευτούμε. Θα ‘ναι πολύ αναλυτικό, θα το ξέρουν όλοι και μ’ αυτό θα κριθεί το προεδρίο του ΕΣΑΚΕ στις επόμενες εκλογές».

Για τη μετακίνηση του Προμηθέα στο BCL ανέφερε: «Κάθε χρόνο αγωνιστικά μπορούσαμε να συμμετέχουμε στο BCL, αλλά ήταν επιλογή μας να συμμετέχουμε στο EuroCup. Αυτήν τη στιγμή είχαμε να σταθμίσουμε τα δεδομένα και να δούμε γενικότερα το μέλλον. Ουσιαστικά βλέπουμε ότι προχωράει μια ένωση του BCL με το EuroCup και απ’ την επόμενη χρονιά ίσως έχουμε εξέλιξη πάνω σ’ αυτό το κομμάτι. Το άλλο κομμάτι είναι ότι εκτιμάμε πλέον πως οι δύο διοργανώσεις σε δυναμικότητα είναι πλέον στο ίδιο επίπεδο. Απ’ την άλλη, επειδή έχουμε πλέον την εμπειρία και των δύο διοργανώσεων, σίγουρα το κομμάτι της προβολής έπαιξε περισσότερο ρόλο και δεύτερον ότι υπάρχουν πολλά παιχνίδια στο BCL και κάθε παιχνίδι έχει ενδιαφέρον πια. Και στο EuroCup έχει, απλά δεν το αντιλαμβάνεται ο φίλαθλος αυτό το ενδιαφέρον».

Για την επιλογή του Ηλία Παπαθεοδώρου για τον πάγκο του Προμηθέα τόνισε: ΕΣΑ.//Γ.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Αυτή είναι η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος – Όλο το πρόγραμμα και οι ημερομηνίες των ντέρμπι

admin

“Πρώτη” για Ίνγκασον στον Παναθηναϊκό

admin

Άνοδος και πρωτιά για την Εθνική γυναικών

admin
Translate »