ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ν.Τζανάκης: «Προεξοφλημένο να μπούμε στον Αύγουστο με 3.000 κρούσματα – Θα περάσουμε δύσκολο καλοκαίρι»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, χαρακτήρισε ως «προεξοφλημένο» το «να μπούμε στον Αύγουστο με 3.000 κρούσματα κορωνοϊού».

Όπως είπε στο MEGA «μόνο αν τηρηθούν τα μέτρα έχουμε ελπίδα να αποκόψουμε τις συρροές».

«Ο ιός αυτός είναι τρομακτικά μεταδοτικός» τόνισε ο κ. Τζανάκης προσθέτοντας πως «έχω την αίσθηση ότι έχει ξεπεράσει τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα και μπορεί να μεταδίδεται και σε εξωτερικούς χώρους με μικρές συναθροίσεις».

«Γι’ αυτό καλώ τους πολίτες να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις» συμπλήρωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

Ωστόσο εκτίμησε ότι «πιθανότατα η πίεση στο σύστημα υγείας να μην είναι η ίδια όπως το περασμένο φθινόπωρο».

Πάντως προειδοποίησε ότι «θα περάσουμε ένα δύσκολο καλοκαίρι αν δεν προσέξουμε κα ως προς τα μέτρα απομόνωσης και ως προς τα κρούσματα».

Τα κρούσματα παρουσίασαν αλματώδη άνοδο -σχεδόν τριπλασιάστηκαν -από την περασμένη Δευτέρα 28 Ιουνίου ενώ η μετάλλαξη Δέλτα είναι 100% πιο μεταδοτική από το αρχικό στέλεχος του ιού και 60% πιο μεταδοτική από το βρετανικό στέλεχος. Γεγονός που σημαίνει ότι όσοι είναι ανεμβολίαστοι διατρέχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο να μολυνθούν και να νοσήσουν σοβαρά.

Τα πάρτι στην παραλιακή

Ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλούν οι συνωστισμοί σε beach bar και κλαμπ στην παραλιακή όπου εντοπίστηκαν clusters. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μολύνσεις στον Νότιο Τομέα Αττικής, εκτοξεύθηκαν και σήμερα, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 252 νέα κρούσματα. Ενώ όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ο δείκτης θετικότητας άγγιξε το 6,1% και 8,4% στους δήμους Αλίμου και Γλυφάδας, αντίστοιχα.

Ταυτόχρονα, το τελευταίο 10ήμερο, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, παρατηρείται σημαντική πτώση του μέσου όρου ηλικίας των κρουσμάτων, ο οποίος πλέον αγγίζει τα 27 έτη. Αύξηση έχει παρατηρηθεί και στα κρούσματα που ανήκουν σε συρροές, ενώ το 32% των καταγεγραμμένων κρουσμάτων αναφέρουν σαν πιθανή πηγή έκθεσης, συνάθροιση σε εξωτερικό χώρο. Όπως γνωστοποίησε ο Ν. Χαρδαλιάς, τα τελευταία 24ωρα καταγράφηκαν εκατοντάδες κρούσματα τα οποία κατόπιν διερεύνησης εστιάζονται σε χώρους διασκέδασης.
 


Μετάβαση στην Πηγή
Author: PRONEWS

You may also like

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *