Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Νέες ταυτότητες: Έρχεται σε λίγες μέρες ο προσωπικός αριθμός -Πώς θα τον επιλέγουμε, συνδυασμός με τον ΑΦΜ

Σε λίγες μέρες αναμένεται ο προσωπικός αριθμός των νέων ταυτοτήτων και άρα οι πολίτες θα μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα και να δηλώσουν τα αριθμητικά ψηφία του προσωπικού τους αριθμού.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ.

 

Στο myinfo θα διαλέγουμε τον προσωπικό μας αριθμό

Συγκεκριμένα, τόνισε:

«Το myinfo είναι η πλατφόρμα όπου θα μπαίνουμε για να διαλέγουμε τον προσωπικό αριθμό – θα είναι τρία αριθμητικά ψηφία συν τον ΑΦΜ μας, εμείς επιλέγουμε από τα τρία ψηφία τα δύο. Το σημαντικό είναι ότι, παράλληλα με τη νέα ταυτότητα, σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, φτιάχνουμε έναν νέο τρόπο αυθεντικοποίησης πολύ πιο ισχυρό, παρέχοντας νέους κωδικούς (για όσους επιθυμούν να τους έχουν, ενώ όσοι θέλουν θα κρατήσουν τους παλιούς τους), ώστε να πάμε σε έναν ψηφιακό κόσμο που θα είναι πολύ πιο ασφαλής».

Παράλληλα, ο υπουργός σημείωσε ότι από την ερχόμενη Τρίτη στο gov wallet θα προστεθεί εκτός των υπόλοιπων εγγράφων (ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, κάρτα αναπηρίας κ.λπ.) και η ασφαλιστική ενημερότητα, ενώ θα μπουν και τα στοιχεία και το βιβλιάριο υγείας του δεσποζόμενου ζώου.

Όσον αφορά την κατάθεση φακέλου με τα στοιχεία (πτυχία, εργασιακή εμπειρία κ.ά.) στο ΑΣΕΠ, ο κ. Παπαστεργίου σημείωσε ότι η άντληση δεδομένων θα γίνεται αυτόματα μέσω ψηφιοποίησης.

 

Η ψηφιακή ταυτότητα δεν έχει ισχύ εκτός Ελλάδας

Για την ψηφιακή ταυτότητα επεσήμανε ότι δεν έχει ισχύ εκτός Ελλάδας επειδή «δεν υπάρχει ακόμη κοινό ευρωπαϊκό πρωτόκολλο», ενώ σημείωσε ότι γίνονται συζητήσεις με την Κύπρο για την επιβεβαίωση των ψηφιακών ταυτοτήτων.

 

Τι είπε για την επιστολική ψήφο

Σχετικά με την επιστολική ψήφο ο κ. Παπαστεργίου είπε ότι «η προσπάθεια πέτυχε, ψήφος δεν είναι μόνο κάλπη και παραβάν. Θα πρέπει να σκεφτούμε με προσοχή τα επόμενα βήματα, τα οποία θα είναι ψηφιακά. Από και πέρα πρέπει να κρίνουμε ποιο ήταν το αποτύπωμα της πρώτης προσπάθειας της απομακρυσμένης ψήφου και αναλόγως να πράξουμε. Θεωρώ ότι δεν μπορεί, ενώ κάνεις τόσα πράγματα ψηφιακά, να μην ψηφίζεις ψηφιακά».

Αναφερόμενος στην πλατφόρμα του πόθεν έσχες, τόνισε ότι «θελήσαμε να την κάνουμε πιο διάφανη, ξεκάθαρη, πιο διαλειτουργική, για να δημιουργηθεί όμως θέλει δουλειά όχι μόνο από την πλευρά του κράτους, αλλά και της αγοράς, των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων», άρα μέχρι και τον Δεκέμβριο οι πολίτες που πρέπει να καταθέτουν το πόθεν έσχες θα ακολουθούν την παλιά διαδικασία.

 

Τι είπε για τη χρήση της ΑΙ στην Υγεία

Ο υπουργός μίλησε εκτενώς και για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) στην Υγεία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τρέχουμε ένα πρόγραμμα με το υπουργείο Υγείας το οποίο έχει να κάνει με την ψηφιοποίηση των δεδομένων αλλά και την ομογενοποίηση των συστημάτων», ενώ στον τομέα της Δικαιοσύνης χρειάζεται ψηφιοποίηση των αρχείων της Δικαιοσύνης.

Τέλος, σχετικά με το Διαδίκτυο ο κ. Παπαστεργίου υπογράμμισε ότι «πρέπει να αποκτήσουμε καλύτερη ποιότητα στη σταθερή τηλεφωνία και μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα στην κινητή, ενώ πρέπει να γίνουν και υποδομές στη σταθερή τηλεφωνία για να έχουμε ταχύτητες εφάμιλλες του ευρωπαϊκού μέσου όρου».

The post Νέες ταυτότητες: Έρχεται σε λίγες μέρες ο προσωπικός αριθμός -Πώς θα τον επιλέγουμε, συνδυασμός με τον ΑΦΜ appeared first on KalimeraEllada.gr.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: KalimeraEllada

Σχετικές αναρτήσεις

Θα γίνει μεγάλος σεισμός στην Ελλάδα; – Τι λέει ο Παπαδόπουλος για την πρόβλεψη Ολλανδού ερευνητή

admin

Παρατείνεται για άλλους τρεις μήνες ο στρατιωτικός νόμος στην Ουκρανία

admin

Η Νιγηρία διπλασιάζει τον κατώτατο μισθό – Θα φθάσει τα 39,60 ευρώ

admin
Translate »