Ο κύβος ερρίφθη! – Επίσημα εμβολιασμός παιδιών κατά του κορονοϊού από παιδιάτρους! Το παρασκήνιο με Μητσοτάκη

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Σωτήρης Τσιόδρας, η πρόεδρος Επιτροπής Εμβολιασμούς Μαρία Θεοδωρίδου , ο Γενικός Γραμματέας Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης,, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και ο Προϊστάμενος Γραφείου Τύπου Δημήτρης Τσιόδρας.
Ταυτόχρονα, μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν οι κ.κ.: Πρόεδρος Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, Πρόεδρος Ελληνικής Ακαδημίας Παιδιατρικής Αναστασία Βαρβαρήγου, Πρόεδρος Ελληνικού Κολλεγίου Παιδιάτρων Γεώργιος Χρούσος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Κώστας Νταλούκας,
Πρόεδρος Δ.Σ Παιδιατρικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος(ΠΕΒΕ) Ελισάβετ Διαμαντή,
Πρόεδρος Εταιρείας Παιδιατρικής Εκπαίδευσης και Έρευνας Κεντρικής Ελλάδας Γεώργιος Συρογιαννόπουλος, Αντιπρόεδρος Παγκρήτιας Παιδιατρικής Εταιρείας (ΠΠΕ) Γεωργία Καζάκου.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου προανήγγειλε το πρωί τη συμμετοχή των παιδιάτρων στο εμβολιαστικό πρόγραμμα. «Για τα παιδιά, η αιχμή του δόρατος είναι οι παιδίατροι. Προφανώς και οι παιδίατροι πρέπει να μπουν στο παιχνίδι για να πείσουν με τις γνώσεις τους και να κάνουν και οι ίδιοι εμβόλια. Αναζητούνται τρόποι και πολύ σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις προς την κατεύθυνση αυτή για να μπουν οργανωμένα οι παιδίατροι σε αυτή την ιστορία», επισήμανε.
Οι παιδίατροι είχαν θέσει το θέμα στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών
Το αίτημα ετέθη στην κυβέρνηση από την Ομοσπονδία των Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων σε συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών στα τέλη Αυγούστου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr η κυβέρνηση θεώρησε πολύ λογικό το επιχείρημα των παιδιάτρων και συμφώνησε να προωθήσει τους εμβολιασμούς στα ιδιωτικά ιατρεία των παιδιάτρων.