Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι ερμηνείες των κομμάτων για τα μηνύματα του εκλογικού αποτελέσματος: Η συντριπτική αποχή, η πολιτική και οι πολιτικοί

Screenshot_6

Διαφορετικές είναι οι ερμηνείες που δίνουν εκπρόσωποι των κομμάτων στα μηνύματα της κάλπης, στις Ευρωεκλογές 2024, συγκλίνοντας, ωστόσο, στο ότι η αποχή συνετέλεσε με τον α’ ή β’ τρόπο, στα ποσοστά των κομμάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Κώστα Γκιουλέκα, βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης ΝΔ, “δεν μπορεί να μιλήσει κανείς για κερδισμένους ή χαμένους, ήταν συγκεκριμένα τα αποτελέσματα, η ΝΔ έθεσε έναν στόχο και δεν τα κατάφερε, υπήρξε αύξηση στα ποσοστά του κ. Βελόπουλου, ήταν η είσοδος Λατινοπούλου, ενώ είχε μία αύξηση και το ΚΚΕ”.

“Αυτό που πρέπει να δει κανείς είναι η τεράστια αποχή, η οποία πρώτη φορά έφτασε στο 60%, ένα ιστορικά υψηλό ποσοστό, το μήνυμα που πρέπει να δούμε δεν είναι ότι κάποιοι προτίμησαν να πάνε στη θάλασσα, είναι το ότι κάποιοι προτίμησαν να μην πάνε στην κάλπη… όλο αυτό ήταν μία αντίδραση των πολιτών που τα τελευταία χρόνια είδαν τη ζωή τους να πολτοποιείται”, τόνισε. Το δεύτερο που πρέπει να μας απασχολήσει, είπε ο κ. Γκιουλέκας, είναι η μεγάλη άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. “Για πρώτη φορά στη Γερμανία η ακροδεξιά ήρθε δεύτερο κόμμα, ενώ σημαντικό είναι με το μήνυμα που λάβαμε, στην Ελλάδα τα επόμενα τρία χρόνια να επιταχύνουμε τους ρυθμούς, να διορθώσουμε λάθη και να το υλοποιήσουμε με πράξεις και συγκεκριμένες ενέργειες”, κατέληξε ο κ. Γκιουλέκας.

Ο κ. Μιλτιάδης Ζαμπάρας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι “ξεκάθαρα κέρδισε η αποχή, η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας έχει στρέψει την πλάτη της στην πολιτική, ενώ τα ρεκόρ αποχής από την κάλπη που παρατηρούνται σε νομούς έχουν την εξήγησή τους, καθώς είναι νομοί που έχουν πληγεί από την ανέχεια και τη φτώχεια.” Μεγάλος χαμένος είναι η κυβέρνηση, συνέχισε ο κ. Ζαμπάρας, με το 13% που έχασε μέσα σε έναν χρόνο, ενώ σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι παραμένει δεύτερη δύναμη και κατάφερε να κρατήσει τα ποσοστά του, παρά τις πιέσεις που δέχτηκε όλο το τελευταίο διάστημα με διασπάσεις και αμφισβητήσεις, ενώ, μετά το βράδυ της Κυριακής ανοίγει ένας νέος κύκλος, με τον ΣΥΡΙΖΑ να φέρει το καθήκον να διατυπώσει μία εναλλακτική πρόταση και να αποτελέσει το αποκούμπι στα προβλήματα των πολιτών.

Ο κ. Απόστολος Πάνας, βουλευτής Χαλκιδικής ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, τρία είναι τα βασικά στοιχεία των εκλογών, η αποχή ως ένα μήνυμα στο πολιτικό σύστημα, η πτώση στα ποσοστά της κυβέρνησης και η άνοδος της ακροδεξιάς. ΤΟ ΠΑΣΟΚ δεν πέτυχε τον στόχο που είχε βάλει, σχολίασε, παρουσιάζει μία συνεχή αλλά μικρή άνοδο από το 2015, πρόκειται όμως για μία συμπαθητική απλά άνοδο αλλά όχι για ανατροπή.

Όπως τόνισε ο κ. Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής ΚΚΕ, το ποσοστό του ΚΚΕ, έδειξε ότι υπάρχουν πιο σταθεροί και καλά ριζωμένοι δεσμοί των λαϊκών κοινωνικών στρωμάτων με το κομμουνιστικό κόμμα, γεγονός που έχει να κάνει με τη συνάντηση των στελεχών με τον κόσμο και την συνεχή παρουσία τους στο πλευρό τους.

Ο κ. Κωνσταντίνος Μπούμπας,  βουλευτής Σερρών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, αποδίδει τα ποσοστά του κόμματός του στις εμπεριστατωμένες προτάσεις πάνω σε πολλά ζητήματα, όπως για παράδειγμα στο οικονομικό σκέλος. “Αν η πολιτική χάσει τον πυρήνα της που είναι ο άνθρωπος, τα έχει χάσει όλα”, σχολίασε.

Την πολιτική και τους πολιτικούς θεωρεί τη βασική αιτία της αποχής, ο κ. Κομνηνός Δελβερούδης, βουλευτής Πιερίας ΝΙΚΗ, με τον κόσμο να δείχνει ότι έχει γυρίσει πλέον την πλάτη και στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜπέλλα Θεριού

Σχετικές αναρτήσεις

Το σχόλιο της Αφροδίτης Λατινοπούλου για την απόφαση Μπάιντεν

admin

Έφυγε από τη ζωή ο Manolo -Eγινε γνωστός μέσα από το αεράκι της Φουρέιρα

admin

Οι αντιδράσεις των ξένων ηγετών για την απόφαση Μπάιντεν

admin
Translate »