Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι νόστιμες γεύσεις της Θεσσαλονίκης προσελκύουν πολλούς τουρίστες

Screenshot_9

Στην ανάγκη προβολής της Θεσσαλονίκης και ως γαστρονομικού προορισμού μέσα από την ανάδειξη των τοπικών γεύσεων και συνταγών, καθώς και των αγορών τροφίμων συμφώνησαν φορείς του τουριστικού και ξενοδοχειακού κλάδου κατά τη διάρκεια ημερίδας.

Το καλό φαγητό της Θεσσαλονίκης προσελκύει ολοένα και περισσότερους επισκέπτες. Είναι η πόλη των γεύσεων, των αρωμάτων, του μεζέ, της μπουγάτσας… και η λίστα δεν έχει τελειωμό.

Το Καπάνι, τα Λαδάδικα, ο αστικός αμπελώνας, οι ορυζώνες και τα οινοποιεία της περιοχής μαγνητίζουν τους τουρίστες.

Η δημιουργία γαστρονομικών περιηγήσεων σε μεζεδοπωλεία, ταβέρνες με παραδοσιακή κουζίνα, στα street food τα ψητοπωλεία μέχρι τα βραβευμένα εστιατόρια θα ενδυναμώσει την τουριστική ταυτότητα της πόλης, αλλά και της βόρειας Ελλάδας.

Η κουζίνα της Θεσσαλονίκης έχει αποκτήσει και διεθνή πιστοποίηση, καθώς η πόλη εντάχθηκε στο Παγκόσμιο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO στον τομέα της γαστρονομίας.

Ρεπορτάζ: Τίμος Φακαλής

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΣμαρώ Παυλού

Σχετικές αναρτήσεις

«Μνήμες Πόντου»: Γεύσεις ποντιακής κουζίνας στην κεντρική πλατεία της Λάρισας

admin

«Η ιστορία της Κρήτης μέσα από τον τοπικό τύπο»- Μια πρωτότυπη έκθεση ντοκουμέντων στη Γκουβερνιώτισσα

admin

«Blue Halkidiki»-Πρόγραμμα καθαρισμού θαλασσών για την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ρύπανσης του περιβάλλοντος

admin
Translate »