Image default
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι Ολλανδοί συκοφαντούν την Ελλάδα ότι κάνει επαναπροωθήσεις παράνομων μεταναστών με κουκουλοφόρους

Μεγάλο χτύπημα κατά της Ελλάδας κάνουν ολλανδικά ΜΜΕ καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ ζητάνε να μην φυλάμε τα σύνορα! Έτσι Ολλανδός δημοσιογράφος σε βίντεο δείχνει Αφγανούς παράνομους μετανάστες να κατηγορoύν Βούλγαρους και Έλληνες ότι επαναπροωθούν πίσω μετανάστες για να μην περάσουν τα σύνορα.

Αυτό είναι το δεύτερο ολλανδικό ρεπορτάζ -“χτύπημα” κατά της Ελλάδας μετά την απόφαση του ολλανδικού υπουργείου τουρισμού να μας θέσουν στις “πορτοκαλί περιοχές”.

Αν και η Ελλάδα αρνείται ότι κάνει τα λεγόμενα «pushbacks» δηλαδή να επιστρέφει στην Τουρκία μετανάστες που προσπαθούν παρανόμως να περάσουν τα σύνορα εντούτοις φαίνεται ότι έχει δημιουργηθεί μια βιομηχανία στα σύνορα Τουρκίας-Βουλγαρίας που είναι υπεύθυνη για τέτοιες πρακτικές, λένε οι Ολλανδοί.

Ο Ολλανδός ανταποκριτής Bram Vermeulen που έκανε το ρεπορτάζ για το κανάλι VPRO και τα γνωστά πλέον «pushbacks» επισήμανε διάφορα τμήματα αυτής της βιομηχανίας.

Οι εικόνες του ανταποκριτή να δείχνει τραυματισμένους στα χέρια και πόδια Αφγανούς που δηλώνουν ότι χτυπήθηκαν από Βούλγαρους αστυνομικούς επιβεβαιώνει γι αυτόν τα δεδομένα. Στη συνέχεια τους αφαιρούν κάθε αντικείμενο, ρούχα και παπούτσια και τους ρίχνουν στην Ελλάδα όπου τους συλλαμβάνει η ελληνική αστυνομία συνεχίζει το ολλανδικό ρεπορτάζ.

Οι Αφγανοί κατηγορούν και την Ελλάδα καθώς δηλώνουν ότι οι Έλληνες αστυνομικοί τους πετάνε στο ποτάμι προς την Τουρκία και τότε κολυμπούν στην τουρκική όχθη του Έβρου όπου περιμένουν την επόμενη ευκαιρία να περάσουν τα σύνορα.

Αν περάσουν σε ευρωπαϊκή χώρα κάνουν αίτηση για άσυλο και αυτό σημαίνει ότι τα ελληνικά «pushbacks» απαγορεύονται όπως δήλωσε η Κομισιόν και το Συμβούλιο της Ευρώπης κατά της Ελλάδας!

Στις “πορτοκαλί χώρες  η Ελλάδα 

Έπειτα από το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ολλανδία αποφάσισε να εντάξει τα νησιά του Αιγαίου στην «πορτοκαλί ζώνη» της χρωματικής κλίμακας επικινδυνότητας των ταξιδιών, λόγω κορωναϊού.

Η απόφαση αυτή της Ολλανδίας έπεσε σαν κεραυνός στην ελληνική τουριστική αγορά, η οποία δοκιμάζεται ήδη λόγω της πανδημίας, αλλά και της αντίστοιχης απόφασης της βρετανικής κυβέρνησης να βάλει στο «πορτοκαλί» την ελληνική επικράτεια.

Ήδη, οι μεγάλοι ολλανδικοί tour operators, μεταξύ των οποίων Corendon, Sunweb και TUI ανακοίνωσαν την αναστολή των προγραμμάτων τους, κάποιοι για 2 εβδομάδες και κάποιοι έως τις 3 Ιουνίου που θα υπάρξει επαναξιολόγηση.

Συγκεκριμένα, η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από τις 30 Μαΐου, τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου τοποθετούνται στην πορτοκαλί κατηγορία της χρωματικής κλίμακας ταξιδιών και θα απαιτούνται εξέταση – τεστ πριν την πτήση επιστροφής στην Ολλανδία και καραντίνα μετά την άφιξη.

Η αρνητική αυτή εξέλιξη, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της ολλανδικής κυβέρνησης, «οφείλεται στο γεγονός ότι ο αριθμός των μολύνσεων κοροναϊού, έχει αυξηθεί στο αρχιπέλαγος». Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αναφορά αυτή οφείλεται στα πολλά κρούσματα της Καλύμνου και στην άρνηση μεγάλου μέρους των κατοίκων να εμβολιαστούν.

Οι Ολλανδοί έχουν «ειδικό βάρος» στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς της περιοχής, όπως π.χ. την Κω που υποδέχεται περίπου 120.000 Ολλανδούς σε ετήσια βάση.

 

 


Μετάβαση στην Πηγή
Author:

Σχετικές αναρτήσεις

Αυστρία: Τρία ντοκιμαντέρ για τον Σεμπάστιαν Κουρτς

admin

Κακοκαιρία Elias: Κινείται νοτιότερα τις επόμενες ώρες – 112 και στην Αττική

admin

Μητσοτάκης στον ΣΕΒ: Αποφασισμένη να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις η κυβέρνηση

admin
Translate »
×

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors