ΒΙΝΤΕΟ

Όλα τα μυστικά για τον παραδοσιακό θρακιώτικο μπακλαβά που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους

Η κα Κρυσταλία Τσακίρη από τη Θράκη, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ3 για τα μυστικά του παραδοσιακού μπακλαβά. Το καρύδι, το φρέσκο βούτυρο, η κανέλα και το γαρύφαλλο, είναι απαραίτητα για να δώσουν αυτή την υπέροχη  γεύση στο αγαπημένο γλυκό που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Χρειάζεται όμως τεχνική και στο κόψιμο, λέει η κα Κρυσταλία, αλλά και στο σιρόπι. Για μισό κιλό φύλλα χρειάζεται ένα κιλό ζάχαρη, ενώ χρειάζεται βράσιμο πέντε λεπτά και πρέπει να είναι ζεστός τόσο ο μπακλαβάς όσο και το σιρόπι.
Η κ. Σαρίν Κασπαριάν από την Αρμενία, παρουσίασε το γκατά που γίνεται με μαγιά και περιέχει κρέμα και το μεντόκ βανίλιας που μοιάζει με κρέπα.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΤΣΑΚΙΡΗ

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜπέλλα Θεριού

You may also like

More in:ΒΙΝΤΕΟ

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *