Image default
ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Σας ενδιαφέρει – Οργανώσετε σωστά τις καλοκαιρινές σας διακοπές

Η περίοδος των διακοπών είναι εδώ και ήρθε η ώρα να αρχίσετε να σκέφτεστε τι πρέπει να πακετάρετε. Πριν όμως αρχίσετε να τρέχετε στο σπίτι και να πετάτε τα πάντα σε μια βαλίτσα, σκεφτείτε πώς μπορείτε να οργανώσετε σωστά τις καλοκαιρινές σας διακοπές.

Αν σκοπεύετε να κάνετε ένα ταξίδι κάπου αυτό το καλοκαίρι, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να συμπεριλάβετε οπωσδήποτε στη βαλίτσα σας. Ακολουθεί η λίστα με τα απαραίτητα για οργανωμένες διακοπές:

Μια λίστα με τους αριθμούς τηλεφώνου της οικογένειας, των φίλων και των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης. Δεν θέλετε να κολλήσετε χωρίς να ξέρετε τι να κάνετε αν συμβεί κάτι ενώ βρίσκεστε μακριά από το σπίτι σας- το να έχετε όλες αυτές τις πληροφορίες άμεσα διαθέσιμες θα κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα.

Το διαβατήριό σας (ή άλλη ταυτότητα). Εάν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, είναι ζωτικής σημασίας να έχετε πάντα μαζί σας το διαβατήριό σας – ακόμη και αν είναι μόνο για σκοπούς ταυτοποίησης. Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεται σε ασφαλές μέρος, ώστε να μην μπορεί κανείς να το πάρει χωρίς άδεια!

Μια θήκη για φωτογραφική μηχανή ή smartphone. Η λήψη φωτογραφιών είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να θυμάστε τις περιπέτειες των διακοπών σας μετά το τέλος τους- βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν θολές ή σκοτεινές εικόνες στη συλλογή σας, συσκευάζοντας πολλές κάρτες μνήμης ή μπαταρίες.

Ένα σημειωματάριο και ένα στυλό, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε τα έξοδα, να σημειώνετε σημαντικές πληροφορίες

Κάντε μια λίστα με όλα τα πράγματα που πρέπει να πακετάρετε για το ταξίδι. Αυτό θα περιλαμβάνει ρούχα, είδη προσωπικής υγιεινής, ηλεκτρονικές συσκευές όπως φορητούς υπολογιστές και φωτογραφικές μηχανές, είδη γραφικής ύλης και αποθηκεύστε τα σε τσάντες χιαστί https://www.samsonite.gr/el-gr/tsantes-tsantes-xiasti 

 

ή σακίδια πλάτης https://www.samsonite.gr/el-gr/sakidia-plaths  προκειμένου να έχτε εύκολη πρόσβαση και να μείνει χώρος στις βαλίτσες για τα είδη ένδυσης και υπόδησης. Βεβαιωθείτε ότι πακετάρετε μόνο τα απαραίτητα και αφήστε πίσω σας ό,τι δεν χρειάζεστε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Να έχετε πάντα μαζί σας αντίγραφα του διαβατηρίου σας και άλλων σημαντικών εγγράφων, όπως πιστωτικές κάρτες, ασφαλιστικά έγγραφα κ.λπ. σε περίπτωση που χαθούν ή κλαπούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στο εξωτερικό.

Φωτογραφήστε τυχόν πολύτιμα αντικείμενα που μπορεί να έχετε μαζί σας στις διακοπές σας, ώστε αν χαθούν ή κλαπούν, να υπάρχει απόδειξη του τι χάθηκε ή κλάπηκε από εσάς κατά τη στιγμή που θα κάνετε αργότερα καταγγελία στην αστυνομία ή στην ασφαλιστική εταιρεία.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που μπορείτε να χαλαρώσετε, να ξεκουραστείτε και να κάνετε ό,τι θέλετε. Είναι μια εξαιρετική εποχή για να ταξιδέψετε και να εξερευνήσετε νέα μέρη. Αλλά με τόσα πολλά πράγματα στο μυαλό σας, είναι εύκολο να ξεχάσετε κάποια σημαντικά πράγματα.

Translate »
×