ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης για ΚΕΔΕ: Πρώτη φορά βλέπω κόμμα να πανηγυρίζει για ένα ψήφισμα που χάθηκε

kede-768x479-1

«Καταρχάς πρώτη φορά βλέπω κόμμα να πανηγυρίζει για ένα ψήφισμα που χάθηκε. Τους έχουμε δει να πανηγυρίζουν και την τρίτη θέση στις εκλογές. Εντάξει, εκείνοι επιλέγουν να βάλουν τον πήχη που θεωρούν σωστό για το κόμμα τους και τα μέλη τους θα τους αξιολογήσουν. Τώρα για το συγκεκριμένο ψήφισμα», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης σε ερώτηση για το ψήφισμα της ΚΕΔΕ στην ενημέρωση πολιτικών συντακτών.

«Καταρχάς στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ και είδα νομίζω και τον κ. Ζαχαριάδη, τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, να βγάζει ανακοίνωση -τώρα το τί έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στην τοπική αυτοδιοίκηση, ο ΣΥΡΙΖΑ της απλής αναλογικής και της ανύπαρκτης χρηματοδότησης στους δήμους κρίνεται νομίζω και από τις δημοσκοπήσεις- όπως βλέπουμε οδεύει προς το όριο εισόδου στην Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εντάξει, εκείνοι επιλέγουν πώς θα πολιτευτούν. Αν κατάλαβα καλά, πέραν του ότι πανηγυρίζουν για ένα ψήφισμα το οποίο χάθηκε, δηλαδή δεν πέρασε το ψήφισμα αυτό, συγκρίνουν ένα ψήφισμα, με τους συσχετισμούς σε μια εκλογική διαδικασία ανάδειξης προεδρείου», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα μεταξύ τους. Ένα το κρατούμενο. Δεύτερον, δεν λένε ότι απουσίαζαν πάνω από 300 δήμαρχοι, δηλαδή ψήφισαν περίπου 200 και απουσίαζαν πάνω από 300. Περίπου 330 νομίζω απουσίαζαν και έχουν εξηγηθεί και οι λόγοι. Υπήρχαν πτήσεις τις οποίες έπρεπε να προλάβουν. Ετέθη προς ψήφιση το ψήφισμα τελευταία στιγμή για τους όποιους λόγους, εγώ δεν θέλω να κατηγορήσω κάποιον για μεθόδευση, ούτε έχω τέτοιες αποδείξεις, αλλά αντιλαμβάνεστε, ότι δεν παράγεται κάποιο πολιτικό συμπέρασμα.

Πρώτον, το ψήφισμα δεν πέρασε. Δεύτερον, πάνω από 300 δήμαρχοι απουσίαζαν. Και τρίτον, άλλο πράγμα οι συσχετισμοί που δημιουργούνται από μία διαδικασία και άλλο πράγμα ένα ψήφισμα. Έχουν σοβαρά αιτήματα οι δήμοι πάνω στα οποία πρέπει να σκύψουμε ως κυβέρνηση; Βεβαίως και έχουν. Χρειάζονται περαιτέρω ενίσχυση; Βεβαίως και χρειάζονται. Έχουν δίκιο που φωνάζουν για κάποια πράγματα; Βεβαίως και έχουν. Αλλά να δούμε λίγο ποια ήταν η χρηματοδότηση του κράτους για τους δήμους, όταν αναλάβαμε την κυβέρνηση του τόπου. 1,7 δισ. τον χρόνο, έχει πάει ήδη στο 2,7 και το 2026 θα ξεπεράσει τα 2,8 δισ», συμπλήρωσε.

«Πόσα δισεκατομμύρια έχουν πάρει συνολικά για έργα οι δήμοι από το 2019 μέχρι σήμερα; Αν αθροίσουμε όλα τα προγράμματα είναι πάνω από 7 δισεκατομμύρια ευρώ. Ας τα συγκρίνουμε αυτά και αν τα βάλουμε σε κάθε χρόνο με το τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, αλλά οι πόροι είναι συγκεκριμένοι. Και το ξαναλέω, το συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να πέσουμε πάνω, να δούμε κάθε αίτημα, κάθε ομιλία που ακούστηκε. Αλλά το να πηγαίνει το ΠΑΣΟΚ και μαζί του και ο ΣΥΡΙΖΑ να πανηγυρίζουν για ένα ψήφισμα που δεν πέρασε και να λένε ότι αυτό ανατρέπει τους συσχετισμούς στην ΚΕΔΕ, το θεωρώ εκτός πραγματικότητας», κατέληξε.

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή ERTNEWS
Author: Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

Comments are closed.