Πράσινη επιχειρηματικότητα: Πρόσκληση από τον ΟΗΕ για παρουσίαση πρωτεϊνικών προϊόντων

Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας καινοτομούν και έχουν προχωρήσει την έρευνά τους σε πολύ σημαντικά στάδια.
Ο ΟΗΕ αναγνώρισε την πολύ σημαντική δουλειά, που κάνει ο κ.Κουρέτας και η ομάδα του, που δημιούργησαν πρωτεϊνικά προϊόντα από υλικά, τα οποία κατέληγαν μέχρι και στα απορρίμματα και τους κάλεσε να την παρουσιάσουν.
Ο Δημήτρης Κουρέτας, καθηγητής του τμήματος βιοχημείας και βιολογίας του πανεπιστημίου Θεσσαλίας ανέλυσε, μιλώντας στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «ΟΜΙΚΡΟΝ 3» το επίτευγμα της ομάδας του.
«Χρησιμοποιήσαμε ένα υποπροϊόν των τυροκομείων, το οποίο σε μεγάλο βαθμό χρησιμοποιούνταν για να γίνει το μανούρι, το ανθότυρο και η μυζήθρα και σε έναν μεγάλο βαθμό πετιόταν από εδώ και από εκεί. Βρήκαμε λοιπόν έναν τρόπο να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός πρωτεϊνικού κέικ ή μπισκότου», δήλωσε μεταξύ άλλων.
www.ertnews.gr
Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜαρία Καλτσίδη