NEWSBEAST

Πρωτεϊνική μακαρονάδα με τόνο & λεμόνι

Ο τόνος αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς τροφές παγκοσμίως, αλλά και ένα αμφιλεγόμενο ψάρι, γύρω από το οποίο υπάρχουν αρκετοί μύθοι και αλήθειες. Αναμφίβολα αποτελεί μία εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, ιχνοστοιχείων και βιταμινών. Η ήπια και εκλεπτυσμένη γεύση του μας επιτρέπει να τον χρησιμοποιούμε σε πολλές συνταγές, ωστόσο θα πρέπει να τον καταναλώνουμε με μέτρο και σε στοχευμένους συνδυασμούς. Ο τόνος είναι πλούσιος σε φώσφορο, σελήνιο και κάλιο, ιχνοστοιχεία δηλαδή τα οποία συμμετέχουν στο σχηματισμό των κυτταρικών μεμβρανών. Ανήκει στα λεγόμενα λιπαρά ψάρια, τα οποία χαρακτηρίζονται από υψηλές περιεκτικότητες σε ω-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Δεν έχει σημασία αν θα τον επιλέξετε σε κονσέρβα ή φρέσκο, αφού και στις δύο μορφές έχει την ίδια περιεκτικότητα σε ω-3 λιπαρά οξέα. Μια από τις πιο σημαντικές δράσεις των ω-3 λιπαρών οξέων είναι η προστασία από διάφορα καρδιαγγειακά νοσήματα, ενώ έχει βρεθεί ότι μειώνουν τις συγκεντρώσεις διαφόρων αθηρογόνων λιποπρωτεϊνών στο πλάσμα. Επιπροσθέτως, συντελούν και στην πρόληψη από θρόμβωση των αγγείων. Τέλος, πιθανή συνεισφορά φαίνεται […]


Μετάβαση στην Πηγή για να διαβάσετε ολη την είδηση
Author:

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

More in:NEWSBEAST

Comments are closed.