ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ψωμί: Τέσσερις συμβουλές από τους ειδικούς για να το διατηρήσετε

Μόλις έχουμε αγοράσει ολόφρεσκο και ζεστό το ψωμί µας από τον φούρνο που εμπιστευόμαστε. Αν δεν το καταναλώσουμε γρήγορα, υπάρχουν τρόποι να το διατηρήσουμε για αρκετές µέρες.

Μερικοί από τους πιο έµπειρους τεχνίτες ψωµιού µάς δίνουν χρήσιµες συµβουλές:

* Μόλις κρυώσει εντελώς το τυλίγετε µε βαµβακερή πετσέτα ή το κλείνετε καλά σε µια σακούλα ώστε να µην ξεραθεί.

* Το ψωµί µε µαγιά (ή µε µαγιά και προζύµι) κρατάει 2 ηµέρες στην ψωµιέρα και 4 στο ψυγείο, ενώ αν καταψυχθεί πρέπει να καταναλωθεί σε 2-3 εβδοµάδες.
* Το αποκλειστικά προζυµένιο αντέχει 5-7 ηµέρες εκτός ή εντός ψύξης και 1 µήνα στην κατάψυξη.

* Απόψυξη: Αφήστε το 5-6 ώρες χωρίς να το βγάλετε από τη σακούλα. Θα ανακτήσει όλη την υγρασία του σταδιακά και θα µοιάζει ηµέρας. Ενα πολύ ελαφρύ ζέσταµα στην τοστιέρα βοηθάει να βγάλει τα αρώµατά του.


Μετάβαση στην Πηγή
Author:

You may also like

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *