ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στα τάρταρα η ανοσία του εμβολίου της Pfizer λόγω της μετάλλαξης Δέλτα – Ζητάει και 3η «ενισχυτική» δόση

H Pfizer ετοιμάζεται να καταθέσει αίτημα στις ΗΠΑ για να εγκρίνουν μια ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού εντός του επόμενου μήνα, λόγω της νέα μετάλλαξης.

Ο επιστήμονας επικαλείται τα στοιχεία για μεγαλύτερο κίνδυνο επαναμόλυνσης έξι μήνες μετά τον εμβολιασμό δεδομένης και της διασποράς της εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ανέφεραν, ωστόσο, σε κοινή τους δήλωση ότι οι Αμερικανοί που έχουν εμβολιαστεί πλήρως δεν χρειάζονται ενισχυτική δόση COVID-19 αυτή τη στιγμή. Ορισμένοι επιστήμονες αμφισβήτησαν επίσης την ανάγκη για ενισχυτικές δόσεις.

Ο επικεφαλής επιστημονικός διευθυντής της Pfizer, Μίκαελ Ντόλστεν, δήλωσε ότι η πρόσφατα αναφερόμενη μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου στο Ισραήλ οφείλεται κυρίως σε λοιμώξεις σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί τον Ιανουάριο ή το Φεβρουάριο. Το υπουργείο Υγείας της χώρας δήλωσε ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στην πρόληψη τόσο της μόλυνσης όσο και της συμπτωματικής νόσου μειώθηκε στο 64% τον Ιούνιο.

«Το εμβόλιο της Pfizer είναι πολύ δραστικό έναντι της μετάλλαξης Δέλτα», δήλωσε ο Ντόλστεν σε συνέντευξή του. Αλλά μετά από έξι μήνες, είπε, «υπάρχει πιθανότατα ο κίνδυνος επαναμόλυνσης καθώς τα αντισώματα, όπως προβλεπόταν, μειώνονται».

Η Pfizer δεν δημοσίευσε το πλήρες κείμενο των ισραηλινών δεδομένων την Πέμπτη, αλλά δεσμεύτηκε ότι αυτό θα γίνει σύντομα. «Είναι ένας μικρός όγκος δεδομένων, αλλά νομίζω ότι η τάση είναι ακριβής: Έξι μήνες μετά, δεδομένου ότι η Δέλτα είναι η πιο μεταδοτική μετάλλαξη που έχουμε δει, μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις και ήπιες ασθένειες», πρόσθεσε ο Ντόλστεν.

Σύμφωνα με τον Ντόλστεν, τα προκαταρκτικά δεδομένα από τις μελέτες της εταιρείας δείχνουν ότι μια τρίτη δόση δημιουργεί επίπεδα αντισωμάτων που είναι πέντε έως 10 φορές υψηλότερα από ό,τι μετά τη δεύτερη δόση.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: PRONEWS

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *