Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην Αλόννησο ένα υποβρύχιο αρχαιολογικό πάρκο

Το πρώτο ενάλιο μουσείο μεγάλης ιστορικής σημασίας βρίσκεται στην Αλόννησο και ανοίγει για να υποδεχθεί τους υποβρύχιους επισκέπτες. Ένα πλοίο που βούλιαξε και έγειρε ήσυχα στον βυθό το 425 π.Χ., με το πολύτιμο φορτίο του, αποτελεί παγκόσμιο αξιοθέατο, εξηγεί με υπερηφάνεια ο δήμαρχος Πέτρος Βαφίνης.

Στο περίφημο ναυάγιο της Περιστέρας, που βρίσκεται μέσα στο Εθνικό Θαλάσσιο  Πάρκο Βορείων Σποράδων, βρέθηκαν περίπου 4.000 αμφορείς, που μετέφεραν κρασί, σχεδόν ανέπαφοι από την φθορά του χρόνου και του νερού διάσπαρτοι σε μικρό βάθος, μόλις 25 μέτρων. Το ναυάγιο, βρέθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ανασκάφηκε από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων και πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ναυάγια πλοίων της κλασικής εποχής που έχουν βρεθεί στο Αιγαίο. Άλλα τέσσερα ναυάγια έχουν εγκριθεί ως επισκέψιμα, ενώ στον σχεδιασμό για την έκδοση τέτοιας αδείας βρίσκονται άλλα δυο με τρία ναυάγια.

Δειλά- δειλά άρχισε μια υποτονική κίνηση στις κρατήσεις για το νησί, αλλά προσδοκάται ότι με τους θησαυρούς του θα κερδίσει τις εντυπώσεις. Το κέντρο ενημέρωσης και πιστοποίησης κοινού που υπάρχει στον δήμο παρέχει πληροφορίες και εκπαίδευση για όσους θέλουν να επισκεφτούν τον αρχαιολογικό θησαυρό. Όσοι δεν μπορούν ή δεν επιθυμούν να δοκιμάσουν την εμπειρία της υποβρύχιας εξερεύνησης υπάρχει ο κόσμος της εικονικής πραγματικότητος, με την οποία θα ταξιδέψουν στον βυθό, χωρίς να μπούν στο νερό.

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: Ευμορφία Δημητρακοπούλου

Σχετικές αναρτήσεις

Αντικλεπτικό σε φιάλες ελαιόλαδου στα ράφια σούπερ μάρκετ

admin

Ανησυχία προκαλούν τα αυξανόμενα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων

admin

Προφυλακίστηκε 42χρονος που επιχείρησε να ληστέψει χρυσοχοείο στη Θεσσαλονίκη

admin
Translate »
×

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors