ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

zj4ctdag

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον γιο του Κωνσταντίνο, παρακολούθησε τα ξημερώματα τη θεία λειτουργία στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας, όπου και διανυκτέρευσε.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας οι μοναχοί τελεσαν τρισάγιο στη μνήμη των γονέων του Κωνσταντίνου και Μαρίκας Μητσοτάκη και του Παύλου Μπακογιάννη.

Τα ονόματα των γονέων του Πρωθυπουργού είναι καταχωρημένα ως ευεργετών στα κτητορικά δίπτυχα της Ιεράς Μονής, για τη βοήθεια που προσέφερε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στο μοναστήρι μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 1990.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή του Πρωθυπουργού από τα μέλη της μοναστικής αδελφότητας, με προσφώνηση από τον Ηγούμενο Ελισαίο και αντιφώνηση από τον κ. Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός έχει ανακοινώσει την εκταμίευση 100 εκατομμυρίων ευρώ από προγράμματα ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση έργων υποδομής, συντήρησης και προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς στο Άγιον Όρος.

Η οικονομική στήριξη θα αφορά την προώθηση έργων για την συντήρηση και ανάταξη των Μονών, ιδιαίτερα μετά τον σεισμό που έπληξε την περιοχή. Την προστασία των κειμηλίων, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και τη διευκόλυνση των προσκυνητών.

«Είναι ένα μήνυμα που μεταφέρω ως πρωθυπουργός και απλός προσκυνητής. Το Άγιο Όρος είναι ένα φωτισμένο κέντρο που γίνεται πυξίδα σε έναν κόσμο που συχνά χάνει τον προσανατολισμό του», ανέφερε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετική είδηση: Επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων και βελτίωση της καθημερινότητας οι προτεραιότητες της κυβέρνησης

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

Comments are closed.