ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στην ισλαμική Τζιχάντ ρίχνει την ευθύνη για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου το Ισραήλ

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι διαθέτει “αποδείξεις” σύμφωνα με τις οποίες η παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ ευθύνεται για την έκρηξη που σημειώθηκε την Τρίτη, στο νοσοκομείο Αλ Άχλι αλ Αράμπι στη Λωρίδα της Γάζας, όπου σκοτώθηκαν εκατοντάδες Παλαιστίνιοι.

“Οι αποδείξεις, τις οποίες μοιραζόμαστε μαζί σας, επιβεβαιώνουν ότι η έκρηξη σε νοσοκομείο της Γάζας προκλήθηκε από την εκτόξευση ρουκέτας της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ που αστόχησε“, δήλωσε ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

“Η επαγγελματική αυτή ανάλυση βασίζεται σε πληροφορίες, στα επιχειρησιακά συστήματα και σε αεροπορικές εικόνες”, εξήγησε.

Οπως υποστηρίζει ο εκπρόσωπος του IDF, η εξέταση των εικόνων από ψηλά αποδεικνύει ότι επρόκειτο για ρουκέτα που έφτασε στο πάρκινγκ του νοσοκομείου από κοντά, γι’ αυτό και δεν δημιούργησε κάποιο κρατήρα στην περιοχή, όπως συμβαίνει με τους πυραύλους που όντως εκτοξεύει κατά στόχων της Χαμάς το Ισραήλ.

Επιπλέον θα είχαν πληγεί και γειτονικά κτίρια, πράγμα που δεν συνέβη, τονίστηκε.

Στην παρακάτω ανάρτηση, βίντεο με την εικόνα που επικρατούσε το πρωί της Τετάρτης στο πάρκινγκ του νοσοκομείου και τον προαύλιο χώρο.

Το ηχητικό που “πρόδωσε” τους Παλαιστίνιους της Ισλαμικής Τζιχάντ

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών δυνάμεων παρουσίασε ακόμα και υποκλαπείσα συνομιλία μεταξύ Παλαιστινίων, που λένε ότι έχουν εντοπιστεί θραύσματα της παλαιστινιακής ρουκέτας, και όχι κάποιου ισραηλινού πυραύλου. Τόνισε ότι η αυθεντικότητα της συνομιλίας αυτής έχει ελεγχθεί από τις υπηρεσίες πληροφοριών του Ισραήλ.

Το ηχητικό που έδωσε στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός αναρτήθηκε στο επίσημο λογαριασμό των IDF στο Χ.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό στο ηχητικό ακούγονται οι φωνές των τρομοκρατών της Χαμάςοι, να συζητούν την αποτυχημένη εκτόξευση ρουκετών της Ισλαμικής Τζιχάντ στο Νοσοκομείο.

“Δεν υπήρξαν πυρά του στρατού από την ξηρά, τη θάλασσα ή τον αέρα που να έπληξαν το νοσοκομείο”, δήλωσε ακόμα ο Ναύαρχος Χαγκάρι.

“Τα συστήματα ραντάρ μας εντόπισαν πυραύλους που εκτόξευσαν οι τρομοκράτες από τη Γάζα την ώρα της έκρηξης και η ανάλυση της πορείας τους δείχνει ότι οι ρουκέτες εκτοξεύθηκαν κοντά στο νοσοκομείο”, πρόσθεσε.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ δήλωσε στους δημοσιογράφους, ότι τα κτίρια του νοσοκομείου δεν υπέστησαν δομικές ζημιές, ενώ επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν κρατήρες που να ταιριάζουν με αεροπορική επιδρομή, όπως θα συνέβαινε αν η επίθεση είχε γίνει από το Ισραήλ.

Ο ίδιος κατηγόρησε τη Χαμάς ότι υπερβάλλει για τον αριθμό των θυμάτων και πρόσθεσε ότι το παλαιστινιακό κίνημα δεν θα μπορούσε να γνωρίζει τόσο γρήγορα, τι προκάλεσε την έκρηξη.

Ο Χαγκάρι σημείωσε μάλιστα ότι περίπου 450 ρουκέτες, που έχουν εκτοξευθεί από τη Γάζα τις 11 τελευταίες ημέρες, έχουν προσγειωθεί μέσα στον θύλακα.

Ο απολογισμός των νεκρών από το Παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες ότι τουλάχιστον 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο νοσοκομείο αλ Άχλι αλ Άραμπ στην πόλη της Γάζας. Άλλες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για υψηλότερο απολογισμό που φθάνει έως και τους 500.

Η Χαμάς απέδωσε την ευθύνη για το πλήγμα στο Ισραήλ και η Ισλαμική Τζιχάντ χαρακτήρισε “ψέματα” τις κατηγορίες του Ισραήλ που του αποδίδουν την ευθύνη.

Το άρθρο Στην ισλαμική Τζιχάντ ρίχνει την ευθύνη για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου το Ισραήλ εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: Αλέξανδρος Μάρης

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *