ΒΙΝΤΕΟ

Θεσσαλονίκη: 15ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής με πολλές καινοτόμες προτάσεις

15ο Μαθητικο Συνέδριο Πληροφορικής

Μας έβαλαν τα γυαλιά οι μαθητές στο 15ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής που διεξάγεται στην Θεσσαλονίκη, αφού κατάφεραν με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης να αναλύσουν ακτινογραφίες για τον εντοπισμό προβλημάτων υγείας, αλλά και να ελέγχουν την ποιότητα των φακών στα γυαλιά ηλίου για την απορρόφηση της UV ακτινοβολίας.

Η τεχνητή νοημοσύνη, η ενεργειακή κρίση και η αξιοποίηση των ΑΠΕ, αλλά και θέματα που αφορούν τις έξυπνες πόλεις τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, την υγεία και τις τέχνες έγιναν πηγή έμπνευσης για τους μαθητές και τις μαθήτριες που ενεργοποίησαν τη φαντασία τους, την εφευρετικότητά τους, αλλά και τις σύγχρονες τεχνολογίες για να δημιουργήσουν προγράμματα και συσκευές που μπορούν να κάνουν καλύτερη τη ζωή μας.

Για ένα καινοτόμο ρομποτικό σύστημα προστασίας διαβάσεων τρένων βραβεύτηκαν μαθητές και μαθήτριες της Ομάδας Ρομποτικής του 11ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς. Τιμήθηκαν με το Βραβείο Μαθητικής Καινοτομίας «Ιωάννης Παπαευσταθίου», που απονέμει το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ» σε μαθητές που διακρίθηκαν κατά την προηγούμενη χρονιά για καινοτόμα έργα τους.

Φέτος στο 15ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής συμμετέχει και το Collège Vauban, από την πόλη Briançon στη Γαλλία ενώ διαδικτυακά συμμετέχει και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας στη Λήμνο.

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΒασίλης Καραμπάσης

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

More in:ΒΙΝΤΕΟ

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *