Θεσσαλονίκη: Τα πρώτα χαμόγελα στους εστιάτορες έφεραν οι αλλαγές στην εστίαση

Με αγωνία περιμένουν νέες ανακοινώσεις για απελευθέρωση σε εστίαση και εσωτερικούς χώρους οι επαγγελματίες, καθώς θεωρούν ότι θα μπορέσουν να ανακάμψουν, έστω και σε κάποιο σημείο. Ωστόσο, αντιδρούν στο ενδεχόμενο να επιφορτιστούν οι ίδιοι με τον έλεγχο του πιστοποιητικού των εμβολιασμένων. Υποστηρίζουν ότι είναι δύσκολο, διότι αφορά προσωπικά δεδομένα.
Την ίδια ώρα, πάντως, ικανοποίηση επικρατεί με την άρση της απαγόρευσης ωραρίου στην κυκλοφορία και την αύξηση των ατόμων ανά τραπέζι, από 6 σε 10.
Οι επαγγελματίες της εστίασης περιμένουν μέσα στην εβδομάδα νέα ανάσα για την κίνηση στα καταστήματά τους, με ανακοινώσεις για χρήση και των εσωτερικών χώρων, έστω και μόνο για εμβολιασμένους.
Την ίδια ώρα, ορισμένοι καταστηματάρχες εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για την κατάργηση της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, ενώ άλλοι φοβούνται τις μεταλλάξεις.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, εξαιτίας και των υψηλών θερμοκρασιών, η κίνηση στην εστίαση έχει αρχίσει να ανακάμπτει.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΤΡΑΤΟΣ ΓΚΙΚΟΣ, ΟΛΓΑ ΔΑΔΙΝΗ
www.ertnews.gr
Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜπέλλα Θεριού