NEWSBEAST

Τηγανητός μπακαλιάρος με σκορδαλιά

Υλικά 1 κιλό μπακαλιάρο παστό (φιλέτο) Αλεύρι για το πανάρισμα Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα 2 αυγά (προαιρετικά για το κουρκούτι) 1 φλ. τσαγιού μπύρα ή σόδα (προαιρετικά για το κουρκούτι) Αλάτι και πιπέρι Για τη σκορδαλιά: 4- 5 σκελίδες σκόρδο 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο (χωρίς την κόρα) ή 3 μέτριες πατάτες βρασμένες 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 2- 3 κ. σ. ξύδι Αλάτι Νερό (αν χρειαστεί) Εκτέλεση Ξεπλύνετε καλά τον παστό μπακαλιάρο με άφθονο νερό και βάλτε τον σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό. Αλλάζετε το νερό κάθε 4- 6 ώρες για περίπου 24- 48 ώρες, ανάλογα με το πόσο αλμυρός είναι ο μπακαλιάρος. Ανάμεσα στις αλλαγές, διατηρήστε τον μπακαλιάρο στο ψυγείο. Αν επιλέξετε να κάνετε κουρκούτι, χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε τη μπύρα ή τη σόδα. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί ένας πηχτός χυλός. Αλατοπιπερώστε. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο. Τηγανίστε τα φιλέτα του μπακαλιάρου μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. […]


Μετάβαση στην Πηγή για να διαβάσετε ολη την είδηση
Author:

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

More in:NEWSBEAST

Comments are closed.