ΒΙΝΤΕΟ

Το Ιερό Ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι Σερρών

Ακριτοχώρι Σερρών

Σε μια υπέροχη τοποθεσία στο νομό Σερρών η γυναικεία αδελφότητα του Ιερού Ησυχαστηρίου στο Ακριτοχώρι Σιδηροκάστρου που είναι εγκαταστημένη εκεί, συνδέεται πνευματικά με την Ιερά Μονή Ξενοφώντος και αποτελεί μετόχι της.
Το μεγαλοπρεπές Ιερό Ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι Σερρών, που χτίστηκε το 1981, είναι ένα από τα σημαντικότερα ησυχαστήρια του ελλαδικού χώρου με 45 μοναχές και τελεί υπό την πνευματική καθοδήγηση του Αρχιμανδρίτου Αλεξίου, καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Γιώργος Τάτσιος, Δήμαρχος Σιντικής.
Οι μοναχές του Ησυχαστηρίου ασχολούνται με την αγιογραφία, την ιεροραπτική, την παραδοσιακή υφαντική και το χρυσοκέντημα. Το μοναστήρι πανηγυρίζει στις 29 Αυγούστου, ημέρα της Αποτομής της κεφαλής του Ιωάννου του Προδρόμου. Μοναδικό σημείο αναφοράς για την εκκλησιαστική αρχιτεκτονική παράδοση, αφού οικοδομήθηκε αποκλειστικά με βυζαντινή τεχνική και για δομικά υλικά χρησιμοποιήθηκαν πέτρα, μάρμαρο, κεραμικά τούβλα κ.α και καθόλου μπετόν, αποτελεί το νέο μεγαλοπρεπές καθολικό του ησυχαστηρίου, αφιερωμένο στον Τίμιο Πρόδρομο. Ο νέος ναός ξεχωρίζει επίσης, από το γεγονός πως κάθε πλευρά του έχει διαφορετική όψη.

Ρεπορτάζ Β. Αναστασιάδης

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΒασίλης Καραμπάσης

You may also like

More in:ΒΙΝΤΕΟ

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *