Βασιλικά Θεσσαλονίκης: Αντιδράσεις για την κατάργηση του Ειρηνοδικείου

Ταλαιπωρία για 300.000 κατοίκους αλλά και δεκάδων επιχειρήσεων φέρνει η απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης να καταργήσει το ειρηνοδικείο Βασιλικών, αναγκάζοντάς τους να μετακινούνται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για να διεκπεραιώσουν τις δικαστικές τους υποθέσεις
Προσωπικό και υποθέσεις από τα Βασιλικά θα μετακινηθούν στην έδρα του Πρωτοδικείου στα κεντρικά Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.
«Είναι πρόκληση αυτό που γίνεται. Μεταφέρουν 300.000 κατοίκους στη δυτική πλευρά της πόλης που είναι τα δικαστήρια, διαπερνούν από τα κέντρο της πόλης ή από την περιφερειακή με τα τόσα προβλήματα και το fly over», όπως ανέφερε ο δήμαρχος Θέρμης, Θόδωρος Παπαδόπουλος.
Η κατάργηση του Ειρηνοδικείου Βασιλικών θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υπερφόρτωσης των πινακίων της Θεσσαλονίκης και θα κάνει χρονοβόρα την εκδίκαση υποθέσεων κατά ένα με δύο χρόνια, όπως λένε οι Ειρηνοδίκες.
Ανεξάρτητος βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης, ο Μιχάλης Χουρδάκης κατέθεσε τροπολογία στη Βολή προκειμένου να αποκτήσουν το δικό τους Πρωτοδικείο οι δήμοι της Ανατολικής Θεσσαλονίκης
Το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατέθηκε προς ψήφιση την Τρίτη στη Βουλή προβλέπει την κατάργηση των Ειρηνοδικείων σε Λαγκαδά, Κουφάλια και Βασιλικά και την δημιουργία μόνο μίας περιφερειακής έδρας Πρωτοδικείου στον Λαγκαδά.
Ρεπορτάζ: Τίμος Φακαλής
www.ertnews.gr
Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΣμαρώ Παυλού