ΒΙΝΤΕΟ

Ξεσηκώνουν τη Θεσσαλονίκη 1.500 Πόντιοι, Μικρασιάτες, Θρακιώτες χορευτές

Screenshot_6

1.500 χορευτές του Πόντου, της Μικρασίας και της Θράκης ξεσηκώνουν τη Θεσσαλονίκη, σε ένα ταξίδι μνήμης με μουσικές και χρώματα από την αγκαλιά της Ιωνικής γης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης.

Σε μια παραδοσιακή γιορτή, που συμβολίζει το πνεύμα συναδέλφωσης, αγάπης και ομόνοιας ανταμώνουν 1500 χορευτές του Πόντου, της Μικρασίας και της Θράκης. Οι χορευτές συγκεντρώθηκαν σε τρία διαφορετικά σημεία της πόλης.

Από τον Λευκό Πύργο ξεκίνησαν οι χορευτές των Ποντίων, από το γλυπτό του Ζογγολόπουλου (συντριβάνι) οι χορευτές της Μικρασίας και από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου οι χορευτές της Θράκης, με τη συνοδεία οργάνων, χορεύοντας, κατέληξαν στον κεντρικό χώρο της δράσης, το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί τελετή αδελφοποίησης των τριών Ομοσπονδιών (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας και Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων).

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΣμαρώ Παυλού

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

More in:ΒΙΝΤΕΟ

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *