ΒΙΝΤΕΟ

Υπέρταση: Ο “σιωπηλός δολοφόνος” που περνάει απαρατήρητος

Νοσηλεύτρια  του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης μετρά την πίεση σε πολίτη που επισκέφθηκε το νοσηλευτικό ίδρυμα. Στην συνέχεια, ο γιατρός παίρνει λεπτομερές ιστορικό και δίνει συμβουλές.

Ένας στους τρεις ανθρώπους που πάσχουν από τον σιωπηλό δολοφόνο, όπως αποκαλούν την αρτηριακή υπέρταση οι επιστήμονες, δεν το γνωρίζει.

Η Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα, πραγματοποιεί δράσεις για την ενημέρωση των πολιτών. Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο από το πρωί πραγματοποιούνται δωρέαν εξετάσεις.

Σημαντικός παράγοντας κινδύνου για την εμφάνιση της νόσου είναι η ηλικία. Υπολογίζεται ότι περίπου 60% των ανθρώπων, μετά την ηλικία των 60 πάσχουν από υπέρταση.
Οι δωρεάν εξετάσεις στο νοσοκομείο θα συνεχιστούν καθημερινά έως την Παρασκευή, από τις 9 το πρωί έως και τη μία το μεσημέρι.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜπέλλα Θεριού

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

More in:ΒΙΝΤΕΟ

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *