ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άγρια επεισόδια έξω από σχολείο στη Θεσσαλονίκη: «Μας προκάλεσαν και τους επιτεθήκαμε», λένε οι μαθητές του ΕΠΑΛ

Τις δραματικές στιγμές που έζησαν μετά τα επεισόδια και το άγριο ξύλο με καδρόνια έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη, περιγράφουν μαθητές, όταν κουκουλοφόροι εξήλθαν από τις σχολικές εγκαταστάσεις και επιτέθηκαν σε φοιτητές, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα.

Όπως είπε μία 17χρονη μαθήτρια, μια ομάδα περίπου 30 ατόμων, μαθητές στα ΕΠΑΛ, βγήκαν μέσα από το σχολείο και, φορώντας κράνη-κουκούλες και κρατώντας διάφορα αντικείμενα, επιτέθηκαν με μανία κατά των συγκεντρωμένων φοιτητών που πραγματοποιούσαν αντιφασιστική διαμαρτυρία, έξω από το σχολείο.

Φοιτητής που συμμετείχε στην κινητοποίηση έξω από το σχολείο δήλωσε στο thestival: «Ο λόγος που πήγαμε έξω από το συγκεκριμένο σχολείο για να διαδηλώσουμε ήταν γιατί μεταξύ των μαθητών υπάρχει ακροδεξιός θύλακας. Πριν από λίγες ημέρες είχαν επιτεθεί σε φοιτητές που μοίραζαν προπαγανδιστικό υλικό για τη βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δεν μπορούμε να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια μπροστά στον φασισμό. Τα καδρόνια που αναφέρουν οι μαθητές ότι κρατούσαμε είναι οι σημαίες που κρατάμε για την περιφρούρηση των κινητοποιήσεών μας».

Δείτε στα βίντεο τι δήλωσαν μαθητές:

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες, είχε προηγηθεί και άλλο επεισόδιο με μαθητές και μέλη φοιτητικών συλλόγων που μοίραζαν ανακοινώσεις, όταν οι πρώτοι τους επιτέθηκαν και πάλι.

«Παιδιά του σχολείου, φασίστες, πήγαν από πίσω ξύλα και διάφορα, έβαλαν κουκούλες και άρχισαν να μαχαιρώνουν και να χτυπούν άσχημα πολύ κόσμο», καταγγέλλει μαθήτρια που ήταν αυτόπτης μάρτυρας των όσων διαδραματίστηκαν νωρίτερα. Τα άτομα είναι ανήλικα ενώ, όπως αναφέρει η μαθήτρια τα ξύλα και τα αντικείμενα που εκτόξευαν πέρασαν δίπλα από το κεφάλι της, ενώ αναφέρει ότι τραυματίστηκαν αρκετά άτομα. «Είδα παιδιά να έχουν στο κεφάλι τους αίματα», είπε.

Μιλώντας για το περιστατικό που έλαβε χώρα πριν από λίγες ημέρες, η μαθήτρια τονίζει ότι οι φοιτητές που μοίραζαν έντυπο υλικό έξω από τον χώρο του σχολείου δέχθηκαν επίθεση για τα πιστεύω τους.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι οι μαθητές που προκάλεσαν τα επεισόδια επέστρεψαν στη συνέχεια στο σχολείο το οποίο χρησιμοποίησαν ως ορμητήριο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για προσαγωγές από την ΕΛΑΣ.

Βίντεο από τη στιγμή των επεισοδίων:

Πηγή: thestival, grtimes

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 09-12-25 18:43 σε Viral, Ελλάδα Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ανάγνωσης Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 12 SHARES Share on Facebook Share on Twitter Μια απρόσμενη αλλά θερμή έκπληξη περίμενε μια υποδιοικήτρια της αστυνομίας από τους αγρότες στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, την ημέρα των γενεθλίων της. Μια τούρτα έκπληξη από τους αγρότες Στο τελωνείο της Εξοχής, εκεί όπου έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ και συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες επιφύλαξαν μια τρυφερή κίνηση στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας. Η ίδια συμμετείχε στη διαχείριση του μπλόκου και, με αφορμή τα γενέθλιά της, οι παρόντες αγρότες της προσέφεραν μια τούρτα ως έκπληξη. 185a470f53434cddae296b688640980d Συνοδευόμενη από χαμόγελα και θερμές ευχές, η χειρονομία αυτή δεν ήταν μόνο για τα γενέθλιά της, αλλά και για να εκφράσουν οι αγρότες την ευγνωμοσύνη τους. «Σε ευχαριστούμε που είσαι πάντα δίπλα μας, φροντίζεις για την ασφάλειά μας και είσαι δίκαιη απέναντι σε όλους μας», της είπαν, αναγνωρίζοντας τη στάση της μέσα στις δυσκολίες των ημερών. Δείτε το βίντεο: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός στο τελωνείο Εξοχής Παρά τη συγκινητική στιγμή με την τούρτα, η καθημερινότητα των κινητοποιήσεων συνεχίζεται. Το τελωνείο της Εξοχής θα παραμείνει αποκλεισμένο από τους αγρότες της Δράμας μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι συμμετέχοντες θα επανεξετάσουν αύριο τη στρατηγική τους και θα αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η κινητοποίηση ή αν θα προχωρήσουν σε νέες μορφές πίεσης. Δείτε το βίντεο: Μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Κάτω Νευροκοπίου. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, καθώς πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο της Εξοχής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες, μαθητές, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, όλοι με κοινό αίτημα έναν καλύτερο αγροτικό μέλλον και βιώσιμες συνθήκες για τις οικογένειές τους. «Είναι ένας κοινός αγώνας, για όλους μας», είπαν με μια φωνή οι συγκεντρωμένοι, ενώ το παρών έδωσαν και αγρότες από άλλες περιοχές όπως η Καβάλα, ο Νέστος και το Παγγαίο, δείχνοντας ότι η αντίδραση παίρνει πλέον παντοπική διάσταση.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *