ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αδιαμφισβήτητος «νικητής» των ευρωεκλογών η αποχή- Φλώρινα και Κεφαλονιά οι πρωταθλήτριες

Screenshot_4

Μεγάλος και αδιαμφισβήτητος νικητής των ευρωεκλογών η αποχή, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο αφού προσέγγισε το 60%. Ποιοι ήταν όμως οι πρωταθλητές αυτής και σε ποιες περιοχές γύρισαν ξεκάθαρα την πλάτη στην κάλπη οι πολίτες;

Τα στοιχεία δείχνουν πως η Φλώρινα και η Κεφαλονιά κινήθηκαν σε αντίθετη κατεύθυνση από την ψήφο σε ποσοστό άνω του 70%, και ακολούθησαν σε απόσταση αναπνοής η Λακωνία, τα Δωδεκάνησα, η Λέσβος, η Αρκαδία, η Κέρκυρα και η Ευρυτανία με ποσοστά άνω του 65%.

Η Νέα Δημοκρατία διατήρησε το μπλε στον χάρτη, «πρασίνισαν» όμως το Ηράκλειο και το Λασίθι στην Κρήτη, ενώ σε Ξάνθη και Ροδόπη πρώτο αναδείχθηκε το μειονοτικό Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας του Σαδίκ Αχμέτ.

Στα “πρωτάκια” της Ευρωβουλής αρκετοί είναι εκείνοι που στον επαγγελματικό τους τομέα είχαν γνωρίσει την προβολή και απολάμβαναν δημοσιότητας. Οι δημοσιογράφοι Γιώργος Αυτιάς και Ελεονώρα Μελέτη στη Νέα Δημοκρατία, ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο έχων την επιμέλεια και την παρουσίαση των δελτίων καιρού της ΕΡΤ3, Σάκης Αρναούτογλου στο ΠΑΣΟΚ, και ο ηθοποιός Νίκος Αναδιώτης στη ΝΙΚΗ. Στον αντίποδα της δημοσιότητας η Γαλάτω Αλεξανδράκη, η αγρότισσα από τον Έβρο που κατάφερε να εκλεγεί με την Ελληνική Λύση.

Είσοδος στην Ευρωβουλή και για τον Φρέντη Μπελέρη με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ και η Αφροδίτη Λατινοπούλου πήρε τον δρόμο για το ευρωκοινοβούλιο, κάνοντας την έκπληξη με τη «Φωνή Λογικής»

Επιμέλεια: Κατερίνα Τσαβέα

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΣμαρώ Παυλού

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 09-12-25 18:43 σε Viral, Ελλάδα Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ανάγνωσης Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 12 SHARES Share on Facebook Share on Twitter Μια απρόσμενη αλλά θερμή έκπληξη περίμενε μια υποδιοικήτρια της αστυνομίας από τους αγρότες στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, την ημέρα των γενεθλίων της. Μια τούρτα έκπληξη από τους αγρότες Στο τελωνείο της Εξοχής, εκεί όπου έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ και συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες επιφύλαξαν μια τρυφερή κίνηση στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας. Η ίδια συμμετείχε στη διαχείριση του μπλόκου και, με αφορμή τα γενέθλιά της, οι παρόντες αγρότες της προσέφεραν μια τούρτα ως έκπληξη. 185a470f53434cddae296b688640980d Συνοδευόμενη από χαμόγελα και θερμές ευχές, η χειρονομία αυτή δεν ήταν μόνο για τα γενέθλιά της, αλλά και για να εκφράσουν οι αγρότες την ευγνωμοσύνη τους. «Σε ευχαριστούμε που είσαι πάντα δίπλα μας, φροντίζεις για την ασφάλειά μας και είσαι δίκαιη απέναντι σε όλους μας», της είπαν, αναγνωρίζοντας τη στάση της μέσα στις δυσκολίες των ημερών. Δείτε το βίντεο: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός στο τελωνείο Εξοχής Παρά τη συγκινητική στιγμή με την τούρτα, η καθημερινότητα των κινητοποιήσεων συνεχίζεται. Το τελωνείο της Εξοχής θα παραμείνει αποκλεισμένο από τους αγρότες της Δράμας μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι συμμετέχοντες θα επανεξετάσουν αύριο τη στρατηγική τους και θα αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η κινητοποίηση ή αν θα προχωρήσουν σε νέες μορφές πίεσης. Δείτε το βίντεο: Μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Κάτω Νευροκοπίου. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, καθώς πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο της Εξοχής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες, μαθητές, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, όλοι με κοινό αίτημα έναν καλύτερο αγροτικό μέλλον και βιώσιμες συνθήκες για τις οικογένειές τους. «Είναι ένας κοινός αγώνας, για όλους μας», είπαν με μια φωνή οι συγκεντρωμένοι, ενώ το παρών έδωσαν και αγρότες από άλλες περιοχές όπως η Καβάλα, ο Νέστος και το Παγγαίο, δείχνοντας ότι η αντίδραση παίρνει πλέον παντοπική διάσταση.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *