ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δράμα: Τέταρτη γενιά στην παραγωγή χαλβά, ζυμωτού στο χέρι

Screenshot_15

Ζυμωτός στο χέρι χαλβάς, όπως φτιαχνόταν κάποτε στην Καππαδοκία! Το γλύκισμα αυτό δημιουργεί ο νεαρότερος χαλβατζής στη χώρα, που συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση.

Στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας ο Βασίλης Παπαδόπουλος, ιδιοκτήτης επιχείρησης «Χαλβάς Ελευθερίου», 27 ετών, είναι από τους τελευταίους στην Ελλάδα που ζυμώνει ακόμη το χαλβά, ενώ όλη η παραγωγή περνάει από τα χέρια του.

«Από πολύ μικρό, μια σταλιά, με θυμάμαι ανάμεσα στα καζάνια. Έβλεπα τον πατέρα μου που ζύμωνε και μου φαινόταν τόσο βαρύ και δύσκολη όλη αυτή η διαδικασία και έλεγα πότε θα ζυμώνω κι εγώ το δικό μου χαλβά. Στα 18 ξεκίνησα να ζυμώνω, μου πήρε 4-5 χρόνια να καταφέρω την ιδιαιτερότητα που έχει ο δικός μας ο χαλβάς, ο μαστιχάτος που λέμε, που είναι μια τεχνική που γίνεται πάνω στο ζύμωμα. Πρέπει να νιώθεις το προϊόν, να έχεις ψυχή και αγάπη για αυτό που κάνεις. Δεν το γυρίζεις (σ.σ. το προϊόν) αλλεπάλληλα, συνέχεια, αυτό θα σου πει πότε θέλει γύρισμα.

Προσπαθούμε να εξελισσόμαστε, να φτάσουμε τον χαλβά στην τέλεια μορφή του, παράγουμε χαλβαδομπουκίτσες με χαλβά και ταχίνι, μπάρες από ταχίνι, τούρτες με βάση χαλβά και ταχίνι. Αποφεύγουμε στα προϊόντα μας το φοινικέλαιο. Ο κόσμος βλέπουμε ότι στρέφεται προς το χαλβά και το ταχίνι στη διατροφή του, ψάχνεται παραπάνω με τη διατροφή του. Σκοπός μας είναι να φτάσουμε το προϊόν μας στην τέλεια εκδοχή του, για λίγους, για αυτούς που καταλαβαίνουν τι τρώνε. Αυτό μας κάνει να ξεχωρίζουμε», όπως ανέφερε στην εκπομπή «Περίμετρο», της ΕΡΤ3, ο Βασίλης Παπαδόπουλος.

Ρεπορτάζ: Τασούλα Κρητικού

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΣμαρώ Παυλού

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 09-12-25 18:43 σε Viral, Ελλάδα Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ανάγνωσης Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 12 SHARES Share on Facebook Share on Twitter Μια απρόσμενη αλλά θερμή έκπληξη περίμενε μια υποδιοικήτρια της αστυνομίας από τους αγρότες στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, την ημέρα των γενεθλίων της. Μια τούρτα έκπληξη από τους αγρότες Στο τελωνείο της Εξοχής, εκεί όπου έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ και συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες επιφύλαξαν μια τρυφερή κίνηση στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας. Η ίδια συμμετείχε στη διαχείριση του μπλόκου και, με αφορμή τα γενέθλιά της, οι παρόντες αγρότες της προσέφεραν μια τούρτα ως έκπληξη. 185a470f53434cddae296b688640980d Συνοδευόμενη από χαμόγελα και θερμές ευχές, η χειρονομία αυτή δεν ήταν μόνο για τα γενέθλιά της, αλλά και για να εκφράσουν οι αγρότες την ευγνωμοσύνη τους. «Σε ευχαριστούμε που είσαι πάντα δίπλα μας, φροντίζεις για την ασφάλειά μας και είσαι δίκαιη απέναντι σε όλους μας», της είπαν, αναγνωρίζοντας τη στάση της μέσα στις δυσκολίες των ημερών. Δείτε το βίντεο: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός στο τελωνείο Εξοχής Παρά τη συγκινητική στιγμή με την τούρτα, η καθημερινότητα των κινητοποιήσεων συνεχίζεται. Το τελωνείο της Εξοχής θα παραμείνει αποκλεισμένο από τους αγρότες της Δράμας μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι συμμετέχοντες θα επανεξετάσουν αύριο τη στρατηγική τους και θα αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η κινητοποίηση ή αν θα προχωρήσουν σε νέες μορφές πίεσης. Δείτε το βίντεο: Μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Κάτω Νευροκοπίου. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, καθώς πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο της Εξοχής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες, μαθητές, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, όλοι με κοινό αίτημα έναν καλύτερο αγροτικό μέλλον και βιώσιμες συνθήκες για τις οικογένειές τους. «Είναι ένας κοινός αγώνας, για όλους μας», είπαν με μια φωνή οι συγκεντρωμένοι, ενώ το παρών έδωσαν και αγρότες από άλλες περιοχές όπως η Καβάλα, ο Νέστος και το Παγγαίο, δείχνοντας ότι η αντίδραση παίρνει πλέον παντοπική διάσταση.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *