ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επέστρεψαν στο όρος Πάικο οι αρκούδες με επίθεση σε μελίσσια

arkouda

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι και κυρίως οι μελισσοκόμοι με την εμφάνιση αρκούδων στις πλαγιές του όρους Πάικο, στα σύνορα των νομών Πέλλας και Κιλκίς. Σύμφωνα με εκτιμήσεις κατέστρεψαν δεκάδες μελίσσια, τρώγοντας 40 κιλά μέλι.

Οι αρκούδες είχαν να εμφανιστούν στην περιοχή της Γουμένισσας πάνω από 10 χρόνια. Το σημείο της επίθεσης σε μελίσσια είναι μόλις λίγα μέτρα από τα πρώτα σπίτια του οικισμού και τον πυροσβεστικό σταθμό. Οι κάτοικοι αποδίδουν το περιστατικό στην καλοκαιρία, που δεν επέτρεψε στις αρκούδες να πέσουν σε χειμερία νάρκη.

Όπως λέει ο μελισσοκόμος Κώστας Τσακιρόπουλος χάθηκαν οι κόποι μιας ζωής ενώ η αποζημίωση, που πρόκειται να λάβει από τον ΕΛΓΑ δεν φτάνει για να στήσει το μελίσσι του από την αρχή.

Οι κάτοικοι είναι αναστατωμένοι ενώ οι υπηρεσίες βρίσκονται σε συναγερμό μετά την εμφάνιση αρκούδων έπειτα από δέκα ολόκληρα χρόνια στις πλαγιές του όρους Πάικο, στα σύνορα των νομών Πέλλας και Κιλκίς.

Οι ειδικοί συνιστούν στους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ενημερώνουν τις αρχές αν συναντήσουν αρκούδα στην ευρύτερη περιοχή.

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜαρία Καλτσίδη

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 09-12-25 18:43 σε Viral, Ελλάδα Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ανάγνωσης Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 12 SHARES Share on Facebook Share on Twitter Μια απρόσμενη αλλά θερμή έκπληξη περίμενε μια υποδιοικήτρια της αστυνομίας από τους αγρότες στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, την ημέρα των γενεθλίων της. Μια τούρτα έκπληξη από τους αγρότες Στο τελωνείο της Εξοχής, εκεί όπου έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ και συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες επιφύλαξαν μια τρυφερή κίνηση στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας. Η ίδια συμμετείχε στη διαχείριση του μπλόκου και, με αφορμή τα γενέθλιά της, οι παρόντες αγρότες της προσέφεραν μια τούρτα ως έκπληξη. 185a470f53434cddae296b688640980d Συνοδευόμενη από χαμόγελα και θερμές ευχές, η χειρονομία αυτή δεν ήταν μόνο για τα γενέθλιά της, αλλά και για να εκφράσουν οι αγρότες την ευγνωμοσύνη τους. «Σε ευχαριστούμε που είσαι πάντα δίπλα μας, φροντίζεις για την ασφάλειά μας και είσαι δίκαιη απέναντι σε όλους μας», της είπαν, αναγνωρίζοντας τη στάση της μέσα στις δυσκολίες των ημερών. Δείτε το βίντεο: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός στο τελωνείο Εξοχής Παρά τη συγκινητική στιγμή με την τούρτα, η καθημερινότητα των κινητοποιήσεων συνεχίζεται. Το τελωνείο της Εξοχής θα παραμείνει αποκλεισμένο από τους αγρότες της Δράμας μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι συμμετέχοντες θα επανεξετάσουν αύριο τη στρατηγική τους και θα αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η κινητοποίηση ή αν θα προχωρήσουν σε νέες μορφές πίεσης. Δείτε το βίντεο: Μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Κάτω Νευροκοπίου. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, καθώς πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο της Εξοχής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες, μαθητές, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, όλοι με κοινό αίτημα έναν καλύτερο αγροτικό μέλλον και βιώσιμες συνθήκες για τις οικογένειές τους. «Είναι ένας κοινός αγώνας, για όλους μας», είπαν με μια φωνή οι συγκεντρωμένοι, ενώ το παρών έδωσαν και αγρότες από άλλες περιοχές όπως η Καβάλα, ο Νέστος και το Παγγαίο, δείχνοντας ότι η αντίδραση παίρνει πλέον παντοπική διάσταση.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *