ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιμένει η “ψυχρή λίμνη” : Πλημμύρισαν κάμπινγκ στην Σιθωνία-Προβλήματα και στις Σέρρες

Εικόνες που μόνο σε καλοκαίρι δεν παραπέμπουν συνεχίζει να μας δίνει ο Αύγουστος. Καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι, χαλαζοπτώσεις, υδροστρόβιλοι και θερμοκρασίες που θυμίζουν Φθινόπωρο…

Στο επίκεντρο βρέθηκε η Χαλκιδική και ιδιαίτερα Σάρτη, Συκιά, Τορώνη, όπου ρέματα υπερχείλισαν, με αποτέλεσμα οχήματα να μην μπορούν να περάσουν κυρίως από ιρλανδικές διαβάσεις.

Λίμνες σχημάτισαν τα νερά έξω από σκηνές και τροχόσπιτα σε κάμπινγκ στη Συκιά, ενώ στη Νικήτη τα νερά της βροχής μαζί με λάσπες άλλαξαν την εικόνα της παραλίας. Από την καταιγίδα που συνοδευόταν από έντονη κεραυνική δραστηριότητα, πολύωρες ήταν οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε Τορώνη και Συκιά.

Καταρρακτώδης ήταν η βροχή και στη Νέα Καλλικράτεια, με τους άντρες της τροχαίας να εκτρέπουν την κυκλοφορία λόγω συσσώρευσης νερών στον δρόμο.

Σε ποτάμια μετατράπηκαν στην κυριολεξία χθες αρκετοί δρόμοι στην Αττική. Αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν, ενώ ισόγεια και υπόγεια πλημμύρισαν. Μάλιστα στη Δροσιά, όπου η καταιγίδα βρήκε τους οδηγούς στον δρόμο, ορισμένα αυτοκίνητα γέμισαν νερά με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες τους να τα εγκαταλείψουν.

Ποτάμια έγιναν οι δρόμοι και στην Σκάλα Ποταμιάς στη Θάσο. Νερά και φερτά υλικά έκαναν αδύνατη την κίνηση οχημάτων και πεζών, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία απεγκλώβισε γυναίκα από ισόγειο διαμέρισμα.

Από την κακοκαιρία δεν έμεινε ανεπηρέαστες και οι Σέρρες. Πτώσεις δέντρων, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και εγκλωβισμοί σε ανελκυστήρες, με την Πυροσβεστική να δέχεται δεκάδες κλήσεις για κοπές δέντρων και αντλήσεις υδάτων.
Σε επιφυλακή η πυροσβεστική στην Εύβοια, όπου εκεί σήμερα αναμένονται ισχυρές καταιγίδες. Συνεργεία της βρίσκονται διάσπαρτα σε 50 σημεία του νησιού, προκειμένου να επέμβουν, εάν χρειαστεί, ενώ οι τοπικές αρχές έχουν καθαρίσει ρέματα και φρεάτια.

Οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει για έντονη κεραυνική δραστηριότητα και επιβεβαιώθηκαν, αφού το σύστημα Ζευς ανίχνευσε σχεδόν 50.000 κεραυνούς ως τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης. Μόνο από τις 3 τα ξημερώματα σήμερα το σύστημα ανίχνευσε περισσότερους από 3.700 κεραυνούς. Βουτιά έκανε και ο υδράργυρος, με την Κοζάνη τα ξημερώματα να καταγράφει μόλις 16 βαθμούς. Ακολουθούν Καστοριά, Κόνιτσα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη Καβάλα κι Αλεξανδρούπολη.

Το μήνυμα του 112 που εστάλη χθες έχει ισχύ 48 ωρών και προειδοποιεί για έντονα καιρικά φαινόμενα σε Ανατολική Μακεδονία-Θράκη & Κεντρική Μακεδονία, νησιά  Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλία, Σποράδες, Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Εύβοια.

Το σκηνικό αστάθειας του καιρού με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα, σε πολλές περιοχές της χώρας.

Τα φαινόμενα αναμένεται να εκδηλωθούν στην Κεντρική και την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και από το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ, ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ, ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΑΚΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜπέλλα Θεριού

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 09-12-25 18:43 σε Viral, Ελλάδα Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ανάγνωσης Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 12 SHARES Share on Facebook Share on Twitter Μια απρόσμενη αλλά θερμή έκπληξη περίμενε μια υποδιοικήτρια της αστυνομίας από τους αγρότες στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, την ημέρα των γενεθλίων της. Μια τούρτα έκπληξη από τους αγρότες Στο τελωνείο της Εξοχής, εκεί όπου έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ και συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες επιφύλαξαν μια τρυφερή κίνηση στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας. Η ίδια συμμετείχε στη διαχείριση του μπλόκου και, με αφορμή τα γενέθλιά της, οι παρόντες αγρότες της προσέφεραν μια τούρτα ως έκπληξη. 185a470f53434cddae296b688640980d Συνοδευόμενη από χαμόγελα και θερμές ευχές, η χειρονομία αυτή δεν ήταν μόνο για τα γενέθλιά της, αλλά και για να εκφράσουν οι αγρότες την ευγνωμοσύνη τους. «Σε ευχαριστούμε που είσαι πάντα δίπλα μας, φροντίζεις για την ασφάλειά μας και είσαι δίκαιη απέναντι σε όλους μας», της είπαν, αναγνωρίζοντας τη στάση της μέσα στις δυσκολίες των ημερών. Δείτε το βίντεο: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός στο τελωνείο Εξοχής Παρά τη συγκινητική στιγμή με την τούρτα, η καθημερινότητα των κινητοποιήσεων συνεχίζεται. Το τελωνείο της Εξοχής θα παραμείνει αποκλεισμένο από τους αγρότες της Δράμας μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι συμμετέχοντες θα επανεξετάσουν αύριο τη στρατηγική τους και θα αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η κινητοποίηση ή αν θα προχωρήσουν σε νέες μορφές πίεσης. Δείτε το βίντεο: Μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Κάτω Νευροκοπίου. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, καθώς πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο της Εξοχής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες, μαθητές, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, όλοι με κοινό αίτημα έναν καλύτερο αγροτικό μέλλον και βιώσιμες συνθήκες για τις οικογένειές τους. «Είναι ένας κοινός αγώνας, για όλους μας», είπαν με μια φωνή οι συγκεντρωμένοι, ενώ το παρών έδωσαν και αγρότες από άλλες περιοχές όπως η Καβάλα, ο Νέστος και το Παγγαίο, δείχνοντας ότι η αντίδραση παίρνει πλέον παντοπική διάσταση.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *