ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη: Εικόνες χάους από την κακοκαιρία – Μπλακ άουτ σε μεγάλο μέρος της πόλης

Οδός Βενιζέλου, Συκιές Θεσσαλονίκης, ώρα δύο τα ξημερώματα. Χείμαρρος που δημιουργήθηκε  από την ισχυρή βροχόπτωση παρέσυρε αυτοκίνητα.
Ένα από αυτά κατέληξε σε ιχθυοπωλείο. Έσπασε η τζαμαρία και η τρελή του πορεία σταμάτησε εκεί. Κάδοι απορριμμάτων και αυτοκίνητα βρέθηκαν στο έλεος των ορμητικών νερών.

Η ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε την πόλη της Θεσσαλονίκης τις πρώτες πρωινές ώρες, προκάλεσε σοβαρά προβλήματα. Η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε πάνω από 540 κλήσεις κυρίως, για άντληση υδάτων και επτά για απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλές σημείο.

Από τις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας 5 Σεπτεμβρίου παραμένει κλειστό το τούνελ του Ευόσμου στην Περιφερειακή οδό, στο ύψος της Μακρυγιάννη.

Στο σημείο έχει σπεύσει η Πυροσβεστική αλλά και οχήματα της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας για άντληση υδάτων, ενώ γίνεται εκτροπή των οχημάτων σε άλλες οδούς.

Από τη μανία των ορμητικών νερών, δεν γλύτωσε ούτε ο Λευκός Πύργος.

Μπλακ άουτ σημειώθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς οι τέσσερις από τους δώδεκα υποσταθμούς της ΔΕΗ έχουν υποστεί βλάβη, λόγω της κακοκαιρίας.

Τουλάχιστον τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν σε υπόγειο υποσταθμό της ΔΕΗ που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πολυτεχνείου και Κατούνη. Στο σημείο έσπευσε η πυροσβεστική υπηρεσία, καθώς και κλιμάκιο του ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να ελέγξει τι έχει συμβεί.

Η καταιγίδα μετέτρεψε σε ποτάμια και κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπως την 26ης Οκτωβρίου που πλημμύρισε για ακόμη μία φορά μέσα σε λίγα 24ωρα.

Η κακοκαιρία έπληξε και το Φεστιβάλ μπύρας στη ΔΕΘ. Τα νερά παρέσυραν βαρέλια και μπουκάλια από μπύρες.

Στην οδό Αποστόλου Παύλου, τα νερά κατέστρεψαν το οδόστρωμα, με αποτέλεσμα τα συνεργεία του δήμου από το πρωί να προσπαθήσουν να αποκαταστήσουν τις ζημιές.
Σοβάδες έπεσαν και στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος.

Η ισχυρή βροχόπτωση έπληξε και την Πιερία. Στην παραλία της Λεπτοκαρυάς, ξενοδοχεία πλημμύρισαν ενώ και το οδόστρωμα υπέστη ζημίες.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ, ΟΛΓΑ ΝΙΚΟΥ, ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΟΓΛΟΥ

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜπέλλα Θεριού

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 09-12-25 18:43 σε Viral, Ελλάδα Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ανάγνωσης Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 12 SHARES Share on Facebook Share on Twitter Μια απρόσμενη αλλά θερμή έκπληξη περίμενε μια υποδιοικήτρια της αστυνομίας από τους αγρότες στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, την ημέρα των γενεθλίων της. Μια τούρτα έκπληξη από τους αγρότες Στο τελωνείο της Εξοχής, εκεί όπου έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ και συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες επιφύλαξαν μια τρυφερή κίνηση στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας. Η ίδια συμμετείχε στη διαχείριση του μπλόκου και, με αφορμή τα γενέθλιά της, οι παρόντες αγρότες της προσέφεραν μια τούρτα ως έκπληξη. 185a470f53434cddae296b688640980d Συνοδευόμενη από χαμόγελα και θερμές ευχές, η χειρονομία αυτή δεν ήταν μόνο για τα γενέθλιά της, αλλά και για να εκφράσουν οι αγρότες την ευγνωμοσύνη τους. «Σε ευχαριστούμε που είσαι πάντα δίπλα μας, φροντίζεις για την ασφάλειά μας και είσαι δίκαιη απέναντι σε όλους μας», της είπαν, αναγνωρίζοντας τη στάση της μέσα στις δυσκολίες των ημερών. Δείτε το βίντεο: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός στο τελωνείο Εξοχής Παρά τη συγκινητική στιγμή με την τούρτα, η καθημερινότητα των κινητοποιήσεων συνεχίζεται. Το τελωνείο της Εξοχής θα παραμείνει αποκλεισμένο από τους αγρότες της Δράμας μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι συμμετέχοντες θα επανεξετάσουν αύριο τη στρατηγική τους και θα αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η κινητοποίηση ή αν θα προχωρήσουν σε νέες μορφές πίεσης. Δείτε το βίντεο: Μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Κάτω Νευροκοπίου. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, καθώς πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο της Εξοχής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες, μαθητές, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, όλοι με κοινό αίτημα έναν καλύτερο αγροτικό μέλλον και βιώσιμες συνθήκες για τις οικογένειές τους. «Είναι ένας κοινός αγώνας, για όλους μας», είπαν με μια φωνή οι συγκεντρωμένοι, ενώ το παρών έδωσαν και αγρότες από άλλες περιοχές όπως η Καβάλα, ο Νέστος και το Παγγαίο, δείχνοντας ότι η αντίδραση παίρνει πλέον παντοπική διάσταση.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *