ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη: Υποτονική η κίνηση στα καταστήματα Κυριακή των Βαΐων- Ελπίδες για ζέσταμα της αγοράς τη Μ. Εβδομάδα

Μουδιασμένη ήταν η κίνηση σήμερα στα εμπορικά καταστήματα, τα οποία παρέμειναν σήμερα ανοιχτά, Κυριακή των Βαΐων, προκειμένου να διευκολύνουν τους καταναλωτές για τις αγορές τους πριν από το Πάσχα. Η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας, με την καθιερωμένη αγορά της λαμπάδας και του δώρου που συνήθως την συνοδεύει.

Η καταβολή συντάξεων, μισθών και δώρου Πάσχα τη Μεγάλη Εβδομάδα, αναμένεται να ζεστάνουν την αγορά. Έτσι, οι συνταξιούχοι ΙΚΑ, Δημοσίου και άλλων ταμείων θα δουν να πιστώνονται οι λογαριασμοί τους τη Μεγάλη Τετάρτη και Μεγάλη Πέμπτη, ενώ οι μισθοί Μαΐου, θα καταβληθούν στο Δημόσιο τη Μ. Πέμπτη. Έως τη Μεγάλη Τετάρτη, θα γίνει και η καταβολή του δώρου Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και της επιταγής ακρίβειας των 200 ευρώ.

Διαφορετική είναι η εικόνα στην αγορά τροφίμων, όπου πολλοί καταναλωτές, προκειμένου να πετύχουν καλύτερες τιμές για το πασχαλινό τραπέζι, έχουν ήδη αγοράσει κατσίκι ή αρνί, ενώ άλλοι, λόγω των ανατιμήσεων, περιορίζουν την ποσότητα για να αντεπεξέλθουν στο κόστος.

Οι καταναλωτές μπορούν να προμηθευτούν αμνοερίφια από 10 έως 12 ευρώ το κιλό, ενώ, στα συνοικιακά κρεοπωλεία, η τιμή ανεβαίνει στα 13 με 14 ευρώ.

Πάντως σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, την τιμητική τους είχαν τα ψάρια, με τους πάγκους των ιχθυοπωλών να προσφέρουν πολλές επιλογές σε τιμές που δεν σημειώνουν σημαντικές αυξήσεις σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Στα οπωροκηπευτικά, το μεταφορικό και παραγωγικό κόστος κρατά σε υψηλά επίπεδα τις τιμές ορισμένων προϊόντων, όπως αγγούρια και μελιτζάνες που κατέγραψαν αύξηση της τιμής στη χονδρική κατά 29 και 31%, αντίστοιχα. Αντίθετα, μειωμένες κατά 21 και 7% είναι οι τιμές της ντομάτας και του μαρουλιού. Οι έλεγχοι σε όλους τους κλάδους της αγοράς για φαινόμενα αισχροκέρδειας, θα παραμείνουν εντατικοί όλο το επόμενο διάστημα.

Πάντως, στην αγορά δεν σημειώνονται ελλείψεις προϊόντων και υπάρχει επάρκεια στα αγαθά.

 

 

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΟΓΛΟΥ

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜπέλλα Θεριού

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 09-12-25 18:43 σε Viral, Ελλάδα Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ανάγνωσης Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 12 SHARES Share on Facebook Share on Twitter Μια απρόσμενη αλλά θερμή έκπληξη περίμενε μια υποδιοικήτρια της αστυνομίας από τους αγρότες στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, την ημέρα των γενεθλίων της. Μια τούρτα έκπληξη από τους αγρότες Στο τελωνείο της Εξοχής, εκεί όπου έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ και συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες επιφύλαξαν μια τρυφερή κίνηση στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας. Η ίδια συμμετείχε στη διαχείριση του μπλόκου και, με αφορμή τα γενέθλιά της, οι παρόντες αγρότες της προσέφεραν μια τούρτα ως έκπληξη. 185a470f53434cddae296b688640980d Συνοδευόμενη από χαμόγελα και θερμές ευχές, η χειρονομία αυτή δεν ήταν μόνο για τα γενέθλιά της, αλλά και για να εκφράσουν οι αγρότες την ευγνωμοσύνη τους. «Σε ευχαριστούμε που είσαι πάντα δίπλα μας, φροντίζεις για την ασφάλειά μας και είσαι δίκαιη απέναντι σε όλους μας», της είπαν, αναγνωρίζοντας τη στάση της μέσα στις δυσκολίες των ημερών. Δείτε το βίντεο: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός στο τελωνείο Εξοχής Παρά τη συγκινητική στιγμή με την τούρτα, η καθημερινότητα των κινητοποιήσεων συνεχίζεται. Το τελωνείο της Εξοχής θα παραμείνει αποκλεισμένο από τους αγρότες της Δράμας μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι συμμετέχοντες θα επανεξετάσουν αύριο τη στρατηγική τους και θα αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η κινητοποίηση ή αν θα προχωρήσουν σε νέες μορφές πίεσης. Δείτε το βίντεο: Μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Κάτω Νευροκοπίου. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, καθώς πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο της Εξοχής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες, μαθητές, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, όλοι με κοινό αίτημα έναν καλύτερο αγροτικό μέλλον και βιώσιμες συνθήκες για τις οικογένειές τους. «Είναι ένας κοινός αγώνας, για όλους μας», είπαν με μια φωνή οι συγκεντρωμένοι, ενώ το παρών έδωσαν και αγρότες από άλλες περιοχές όπως η Καβάλα, ο Νέστος και το Παγγαίο, δείχνοντας ότι η αντίδραση παίρνει πλέον παντοπική διάσταση.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *