ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κίνδυνος κατολίσθησης από τα βραχώδη πρανή του κάστρου Ιωαννίνων

Screenshot_1

Στα Γιάννενα, σε πολυσύχναστο σημείο της πόλης, στην οδό Διονυσίου Φιλοσόφου στα βραχώδη πρανή του κάστρου παρατηρήθηκε διάβρωση και έτσι υπάρχει η πιθανότητα κατολίσθησης, κάτι που μπορεί να έχει δραματικές συνέπειες, καθώς αρκετός κόσμος διέρχεται από την περιοχή.

Σήμερα ολοκληρώθηκαν τα έργα περίφραξης περιμετρικά του βράχου και από εδώ και πέρα ο δήμος καλείται σε έναν αγώνα δρόμου, μαζί με τις τεχνικές υπηρεσίες, την αρχαιολογία και επιστημονικούς φορείς για το πώς θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, έτσι ώστε να μην απειληθεί το τζαμί, το κάστρο και φυσικά ανθρώπινες ζωές.

«Δεν είχαμε κατολισθήσεις, λειτουργούμε προληπτικά. Οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου παρατήρησαν ότι υπάρχει μια διάβρωση και αμέσως ήρθαν σε συνεννόηση με το ινστιτούτο γεωλογικών μελετών έτσι ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα και μια εμπεριστατωμένη άποψη από τους επιστήμονες. Κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες, κλείσαμε το ένα ρεύμα του δρόμου. Δεν εφησυχάζουμε και δεν παίζουμε με την ασφάλεια των πολιτών », όπως ανέφερε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3, ο κ. Πέτρος Παλάσχας, Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Έργων Συντήρησης, Πρασίνου, Παιδικών Χαρών – Αδέσποτα Ζώα.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιώμος

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΣμαρώ Παυλού

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 09-12-25 18:43 σε Viral, Ελλάδα Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ανάγνωσης Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 12 SHARES Share on Facebook Share on Twitter Μια απρόσμενη αλλά θερμή έκπληξη περίμενε μια υποδιοικήτρια της αστυνομίας από τους αγρότες στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, την ημέρα των γενεθλίων της. Μια τούρτα έκπληξη από τους αγρότες Στο τελωνείο της Εξοχής, εκεί όπου έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ και συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες επιφύλαξαν μια τρυφερή κίνηση στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας. Η ίδια συμμετείχε στη διαχείριση του μπλόκου και, με αφορμή τα γενέθλιά της, οι παρόντες αγρότες της προσέφεραν μια τούρτα ως έκπληξη. 185a470f53434cddae296b688640980d Συνοδευόμενη από χαμόγελα και θερμές ευχές, η χειρονομία αυτή δεν ήταν μόνο για τα γενέθλιά της, αλλά και για να εκφράσουν οι αγρότες την ευγνωμοσύνη τους. «Σε ευχαριστούμε που είσαι πάντα δίπλα μας, φροντίζεις για την ασφάλειά μας και είσαι δίκαιη απέναντι σε όλους μας», της είπαν, αναγνωρίζοντας τη στάση της μέσα στις δυσκολίες των ημερών. Δείτε το βίντεο: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός στο τελωνείο Εξοχής Παρά τη συγκινητική στιγμή με την τούρτα, η καθημερινότητα των κινητοποιήσεων συνεχίζεται. Το τελωνείο της Εξοχής θα παραμείνει αποκλεισμένο από τους αγρότες της Δράμας μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι συμμετέχοντες θα επανεξετάσουν αύριο τη στρατηγική τους και θα αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η κινητοποίηση ή αν θα προχωρήσουν σε νέες μορφές πίεσης. Δείτε το βίντεο: Μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Κάτω Νευροκοπίου. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, καθώς πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο της Εξοχής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες, μαθητές, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, όλοι με κοινό αίτημα έναν καλύτερο αγροτικό μέλλον και βιώσιμες συνθήκες για τις οικογένειές τους. «Είναι ένας κοινός αγώνας, για όλους μας», είπαν με μια φωνή οι συγκεντρωμένοι, ενώ το παρών έδωσαν και αγρότες από άλλες περιοχές όπως η Καβάλα, ο Νέστος και το Παγγαίο, δείχνοντας ότι η αντίδραση παίρνει πλέον παντοπική διάσταση.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *