ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λίγες και μικρές σε ποσότητα οι παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης

Στους δρόμους βγήκαν τα βυτιοφόρα καθώς ξεκίνησε σήμερα η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης στα νοικοκυριά.

Στο μεταξύ ο γρίφος της τιμής λύθηκε. Είναι χαμηλότερη τελικά σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, μετά διυλιστηριακή έκπτωση της τάξεως των 7,5 λεπτών. Ωστόσο, οι καταναλωτές παραμένουν διστακτικοί αφού οι παραγγελίες είναι για την ώρα λίγες και μικρές σε ποσότητα.

Έτσι, οι τελικές τιμές καταναλωτή με την κρατική επιδότηση των 25 λεπτών ανά λίτρο, διαμορφώνονται στα 1,37 με 1,39 ευρώ το λίτρο. Η τιμή αυτή αναμένεται να κινηθεί ανοδικά σε περιοχές εκτός Αττικής λόγω μεταφορικών.

Παρά τη μειωμένη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις διατίθεται φέτος κατά 20% ακριβότερο από την αντίστοιχη περσινή, που διαμορφωνόταν στα 1,16 ευρώ το λίτρο.

Επιπλέον κέρδος θα έχουν όσοι λάβουν το επίδομα θέρμανσης που θα είναι αυξημένο κατά 16,7% σε σχέση με πέρυσι λόγω της αύξησης της βάσης υπολογισμού από τα 300€ στα 350€. Οι νέοι δικαιούχοι θα λάβουν διπλάσιο επίδομα.

Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις αναμένεται να ανοίξει στα τέλη Νοεμβρίου και η πρώτη μεγάλη πληρωμή τοποθετείται χρονικά τις τελευταίες ημέρες του Δεκεμβρίου.

Πάντως με τα σημερινά δεδομένα ως επιλογή καυσίμου για τη θέρμανση των νοικοκυριών το φυσικό αέριο που διατίθεται για τον Οκτώβριο στα 11 λεπτά ανά κιλοβατώρα, παραμένει φθηνότερο περίπου κατά 15%.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΓΚΕΛΗ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΧΑΙΡΑ, ΣΟΦΙΑ ΖΟΥΖΕΛΗ

 

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜαρία Καλτσίδη

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 09-12-25 18:43 σε Viral, Ελλάδα Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ανάγνωσης Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 12 SHARES Share on Facebook Share on Twitter Μια απρόσμενη αλλά θερμή έκπληξη περίμενε μια υποδιοικήτρια της αστυνομίας από τους αγρότες στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, την ημέρα των γενεθλίων της. Μια τούρτα έκπληξη από τους αγρότες Στο τελωνείο της Εξοχής, εκεί όπου έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ και συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες επιφύλαξαν μια τρυφερή κίνηση στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας. Η ίδια συμμετείχε στη διαχείριση του μπλόκου και, με αφορμή τα γενέθλιά της, οι παρόντες αγρότες της προσέφεραν μια τούρτα ως έκπληξη. 185a470f53434cddae296b688640980d Συνοδευόμενη από χαμόγελα και θερμές ευχές, η χειρονομία αυτή δεν ήταν μόνο για τα γενέθλιά της, αλλά και για να εκφράσουν οι αγρότες την ευγνωμοσύνη τους. «Σε ευχαριστούμε που είσαι πάντα δίπλα μας, φροντίζεις για την ασφάλειά μας και είσαι δίκαιη απέναντι σε όλους μας», της είπαν, αναγνωρίζοντας τη στάση της μέσα στις δυσκολίες των ημερών. Δείτε το βίντεο: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός στο τελωνείο Εξοχής Παρά τη συγκινητική στιγμή με την τούρτα, η καθημερινότητα των κινητοποιήσεων συνεχίζεται. Το τελωνείο της Εξοχής θα παραμείνει αποκλεισμένο από τους αγρότες της Δράμας μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι συμμετέχοντες θα επανεξετάσουν αύριο τη στρατηγική τους και θα αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η κινητοποίηση ή αν θα προχωρήσουν σε νέες μορφές πίεσης. Δείτε το βίντεο: Μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Κάτω Νευροκοπίου. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, καθώς πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο της Εξοχής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες, μαθητές, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, όλοι με κοινό αίτημα έναν καλύτερο αγροτικό μέλλον και βιώσιμες συνθήκες για τις οικογένειές τους. «Είναι ένας κοινός αγώνας, για όλους μας», είπαν με μια φωνή οι συγκεντρωμένοι, ενώ το παρών έδωσαν και αγρότες από άλλες περιοχές όπως η Καβάλα, ο Νέστος και το Παγγαίο, δείχνοντας ότι η αντίδραση παίρνει πλέον παντοπική διάσταση.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *